Namen projekta je, da bi se starejši vozniki in voznice na cestah čim dlje počutili varne in bi čim dlje ostali mobilni.

Javna agencija za varnost prometa je v sodelovanju z Generalno policijsko upravo, Darsom, Zvezo društev upokojencev Slovenije, Rdečim križem Slovenije ter drugimi pripravila projekt Sožitje za večjo varnost v cestnem prometu, v okviru katerega izvajajo celovite preventivne dogodke in usposabljanja za upokojence in starejše po celi Sloveniji. Namen projekta je, da bi se starejši vozniki in voznice na cestah čim dlje počutili varne in bi čim dlje ostali mobilni.

V okviru enodnevnih preventivnih dogodkov se lahko udeleženci izobražujejo v več različnih sklopih, in sicer osvežijo znanje prometnih predpisov in pravil, varne vožnje po avtocesti in hitri cesti, prisluhnejo svetovanju o zdravstvenih vidikih za udeležbo v prometu, ponovijo temeljne postopke oživljanja in po dogovoru opravijo tudi svetovalno vožnjo z ocenjevalcem na vozniškem izpitu.

Podobno izobraževanje je bilo izvedeno tudi v dvorani hotela Cubis v Lendavi, udeležilo se ga je več kot 30 starejših voznikov, ki so obravnavali omenjene teme, vsak udeleženec pa je po koncu prejel praktično darilo.

V letošnjem letu bo naslednje tovrstno izobraževanje v Pomurju potekalo 28. maja v prostorih Društva upokojencev Beltinci. Že lani pa so bili pri nas izvedeni trije takšni dogodki.

vir: vestnik.si