Plač zaposlenim ne bodo zniževali, prav tako ni predvideno odpuščanje – Z novim upravljavcem in direktorjem napovedujejo vlaganja in razvoj.

Septembra 2021 je vodenje Term Lendava z novim imenom Thermal Resort prevzel Daniel Kovacs, sredi lanskega decembra pa ga je na položaju zamenjal Tamas Gergaly. Ime novega direktorja je povezano z družbo Hotel and More Group, madžarskim hotelirskim svetovalnim podjetjem za področje turističnih naložb. V mrežo omenjenega podjetja je vključenih 29 hotelov, ki poslujejo samostojno kot pravne osebe. Večina jih je na Madžarskem, nekaj pa tudi v sosednjih državah.

Vključitev lendavskih term v omenjeno mrežo je Kovacs napovedal v nekem intervjuju že konec novembra, prav tako je izjavil, da je v okviru tega sodelovanja načrtovana obnova 42 sob v vzhodnem traktu hotela. Nekdanji direktor je še napovedal, da bodo spomladi začeli urejati vhod v kopališče, že decembra pa obogatili ponudbo s storitvami savn, masaž in drugim.


Prenovljeni hotel term ima 85 sob, prav toliko nastanitvenih zmogljivosti ponujajo apartmaji, v podjetju pa je trenutno 72 zaposlenih, kar glede na zasedenost kapaciteti zadostuje. Po odločitvi lastnika, madžarskega sklada Comitatus Energia Zrt, in po sestanku s sindikatom plač ne bodo zniževali nikomur. Ta možnost je bila namreč omenjena zaradi negativnega poslovanja družbe v letu 2021. Prav tako po napovedih prejšnjega direktorja Term Lendava ni pričakovati odpuščanj, ampak zaradi sodelovanja z novim upravljavcem kvečjemu razvoj.

vir: vestnik.si