V Lendavi načrtujejo izgradnjo novih stanovanj za reševanje stanovanjske problematike domačinov in zaposlenih v večjih lendavskih podjetjih. 

Občina Lendava razmišlja o izgradnji stanovanj
Kot so navedli v objavi, so se med drugim dogovarjali tudi o reševanju stanovanjske stiske za zaposlene v podjetju Lek in načrtovanju nove stanovanjske gradnje.

Za kakšen projekt gre?
Ker je pomanjkanje stanovanj že nekaj časa velika težava po celotnem Pomurju, smo preverili, kakšno stanovanjsko gradnjo imajo v mislih in kdaj predvidoma bi lahko bil omenjen projekt realiziran.

Na občino Lendava smo zato posredovali naslednja novinarska vprašanja:

Kakšni so načrti glede omenjene stanovanjske gradnje v Lendavi?
Koliko stanovanj ste imeli v mislih in kje bi jih lahko izgradili?
Kako daleč so dogovori o stanovanjski gradnji?
V kolikor bo prišlo do realizacije projekta, komu bi bila namenjena stanovanja?

»Stanovanja bodo namenjena tako domačinom, kot tudi tistim, ki se vozijo na delo od daleč«
Kot nam pojasnijo na občini Lendava, so sicer prvotno razpravljali o tem, da bi omogočili stanovanja zaposlenim v podjetju Lek, ki se vozijo na delo od daleč ali iz tujine. Ker pa je pomanjkanje stanovanj tudi za domačine in zaposlene v ostalih podjetjih, si želijo, v kolikor bo projekt mogoče izvesti, da bodo stanovanja na voljo vsem.

Je pa projekt zgolj v fazi pogovorov, tako da podrobnosti o omenjenih stanovanjih še ni.

»Trenutno so načrti glede stanovanjske gradnje v Lendavi v fazi pogovorov. Odločitve in postopki so odvisni od razvoja dogodkov in reorganizacije v tovarni Lek,« so nam pojasnili na občini Lendava.

Kje pa torej načrtujejo izgradnjo in za koga bi bila namenjena stanovanja?

»Gradilo naj bi se na parceli, kjer so nekoč bile pisarne nekdanje Naftine uprave. Stanovanja bodo namenjena tako domačinom Lendavčanom ter tistim, ki se vozijo na delo od daleč (na primer Maribor) in tistim, ki bi prišli iz drugih držav (na primer iz Avstrije, Nemčije),« so še dodali na občini.

vir: pomurec.com