Pred dnevi so pNafto zapušča dosedanji kapetanriprave na novo sezono pričeli tudi drugoligaši, rokave so zavihali tudi Lendavčani. Nafta se bo v sezono 2022/23 podala z novim kapetanom, saj je Vedran Vinko slekel modri dres.
Vedran Vinko ni več nogometaš lendavske Nafte, so danes potrdili v taboru modrih. Zdaj že bivši kapetan Lendavčanov se je odločil poiskati nove izzive.

Dolgoletni član Nafte je v zadnjih sezonah veljal za enega od simbolov lendavskega kluba, v katerem je preživel večji del svoje kariere, v kateri je sicer igral še za Muro, preizkusil pa se je tudi v Franciji in Avstriji.

Ostaja trener v klubski akademiji
Dvaintridesetletnik je bil ob Mitji Noviniču v zadnji sezoni praktično edini domačin iz okolice Lendave, ki je odigral vidnejšo vlogo v sredini z bogato finančno podporo madžarske države.

Otrok lendavskega kluba je za Nafto odigral kar 195 uradnih, 60 tudi v prvoligaški konkurenci, v modri opravi pa se je veselil 60 zadetkov.

Čeprav v prihodnje ne bo več del igralske zasedbe, pa bo Vinko ostal trener v mladinski akademiji, so še sporočili iz Lendave, ki jo je zapustil tudi vratar Marko Galoši.

   V novo sezono z močno spremenjeno ekipo
V Lendavi se je to poletje zgodilo že precej kadrovskih sprememb, prve že pred pričetkom priprav, ki potekajo pod vodstvom dosedanjega trenerja Gaborja Boera.

Aljaž Cotman, David Zana, Daniel Fekete in Gergö Bolla so se z Nafto razšli že pred uvodnim treningom, Daniel Nemeth, Erik Nemeth, Bence Szabo in Oleksandr Safronov pa so priprave pričeli z ZTE-jem.

Lendavčani so kadrovali tudi v smeri prihodov. Nemško-hrvaški napadalec Dragan Brkić je nazadnje igral za Brežice, branilec Blaž Urh pa se je v Prekmurje preselil iz sežanskega Tabora.

Devetnajstletni napadalec Haris Sadiković je spomladi kot posojeni član ljubljanske Olimpije igral za Primorje, kot zadnji pa se je ekipi pridružil leto starejši madžarski branilec David Zoltan.

Po nastopanju za Koper in ZTE sta se v Lendavo vrnila tudi Stjepan Oštrek in Mihael Rebernik, prvo profesionalno pogodbo pa je podpisal 17-letni Niko Zamuda, ki je bil priključen članskemu moštvu.

Bo Nafta po bledih rezultatih v zaključku zadnje sezone v prihodnjih mesecih posegla višje na lestvici 2. SNL?

vir: sobotainfo