V Dolgi vasi so stekla gradbena dela za izgradnjo kolesarske steze na relaciji Dolga vas – Lendava – Trimlini, v sklopu projekta Kolesarska steza Lendava – Velika Polana – Črenšovci.

Steza je razdeljena na dva odseka, in sicer na odsek A, ki se začne v Dolgi vasi pri pokopališču, poteka po trasi nekdanje železnice in se zaključi v Slomškovem naselju, kjer se naveže na že zgrajeno kolesarsko in pešpot ob nekdanjem Kobiljskem potoku. Dolžina tega odseka je 1.650 metrov.

Odsek B se začne pri počivališču za kolesarje, nasproti trgovine Spar, kjer je zaključek obstoječe peš in kolesarske steze, poteka na levem bregu reke Ledave do mostu pri DOŠ 1, kjer prečka reko in nadaljuje po desnem bregu do naselja Trimlini. Dolžina odseka B je 2.275 m. Kolesarska steza je dvosmerna, širine 2,5 metra.

Vrednost investicije je 635.850,74 evra, projekt pa je sofinanciran s strani Ministrstva za infrastrukturo in EU kohezijskega sklada, v višini 414.904,10 evra. Občina Lendava se Vladi RS zahvaljuje za podporo pri projektu. Zaključek projekta je predviden konec leta 2022, so zapisali na strani občine.

vir:pomuirec.com