Občina je podpisala kupoprodajno pogodbo za dobrih 8 tisoč kvadratnih metrov veliko zemljišče v industrijski in poslovni coni z lendavskim podjetjem Virs d.o.o., dobitnikom naziva zlata gazela za leto 2019.

S širitvijo in posodobitvijo poslovno industrijske cone, ki ravno poteka, želi Občina Lendava dodatno vzpodbudi gospodarsko aktivnost v lokalnem okolju. Današnji podpis pogodbe za nakup zemljišča je tako še en pomemben korak do novih vlaganj in potrditev, da je Občina pri zagotavljanju dobrih pogojev podjetjem na pravi poti, so zapisali na občini.

»Zadovoljen in ponosen sem, da v naši občini v zadnjih letih beležimo rast hitrorastočih podjetij, tako imenovanih gazel. Ravno te prispevajo največ novih zaposlitev in so tudi gonilo in zagotovilo za uspešen nadaljnji gospodarski razvoj. Vesel sem takih naložb, veselje pa je še toliko večje, če gre za uspešno domače podjetje, ki ima jasno razvojno vizijo,« je ob podpisu povedal župan Janez Magyar.

Podjetje Virs je specializirano za varjenje, rezanje, avtomatizacijo in robotizacijo. Podjetje trenutno zaposluje 40 sodelavcev, večina izmed njih je vrhunskih strokovnjakov. Veliko vlagajo v razvoj mladih kadrov in novih rešitev, ki na trgu omogočajo doseganje višje dodane vrednosti.

Z investicijo v nakup zemljišča ob že obstoječih proizvodnih prostorih, v prihodnjih letih načrtujejo dodatne širitve proizvodnih kapacitet, s ključnim poudarkom na proizvodnji in razvojnem oddelku.

Direktor podjetja Renato Pahor in prokurist Aleš Puklavec ob tem dodajata: »Z razširjenimi proizvodnimi kapacitetami in okrepljenim razvojnim oddelkom želimo odgovarjati na vse zahtevnejše tehnološke izzive in biti pionir novim tehnologijam. Z novo pridobljenimi kapacitetami se bo ponudila tudi priložnost za nove zaposlitve«.

vir: pomurec.com