Prireditve Festivala Vinarium, ki so bile konec avgusta in v začetku septembra načrtovane v razpršeni različici, ne bodo izvedene zaradi aktualnih epidemioloških razmer in omejitve zbiranja oseb.
Koronavirus je poskrbel tudi za spremembe pri izvedbi festivala Vinarium, ki bi letos moral potekati v razpršeni različici. Vseeno bodo 22. in 29. avgusta ter 5. septembra na sporedu posamične prireditve, seveda v omejenem obsegu.

Tako je 22. avgusta še vedno načrtovan Dan ribje čorbe, kjer si bodo obiskovalci slednjo lahko vzeli s seboj. Zvečer pa bodo obiskovalci lahko uživali v koncertu etno-beat zasedbe Aurevoir.

Teden dni kasneje bo obeležen tudi dan bograča, seveda na drugačen način. Vse občanke in občane, lendavske gostince in restavracije bodo pozvali k pošiljanju in objavljanju fotografij, pri čemer bodo najboljše fotografije tudi nagrajene.

Kuhanje bograča bo sicer potekalo tudi na prizorišču pod kostanji v sklopu domače tržnice. Tako kot v primeru ribje čorbe, bodo obiskovalci lahko bograč vzeli s seboj.

Vrhunec Lendavske trgatve je vsa leta predstavljala tradicionaln povorka s prikazom etnoloških običajev, letos pa so jo morali zaradi trenutnih razmer odpovedati. Likovna kolonija naj bi bila na sporedu 5. septembra, so še sporočili iz občine Lendava.

vir:sobotainfo