Podjetje Terme Lendava prevzelo vseh 76 delavcev v gostinstvu in turizmu, štirje iz zdravstvene dejavnosti ostali pri matičnem podjetju

Po pravnomočnosti izločitve Term Lendava iz družbe Sava Turizem, o čemer so na letošnji januarski skupščini odločali delničarji, zdaj postopki za prodajo potekajo v skladu s sprejetim časovnim načrtom, so nam sporočili iz Save Turizma. Premoženje, ki je predmet prodaje madžarskemu kupcu, državnemu podjetju Comitatus, je bilo preneseno na hčerinsko družbo Terme Lendava, d. o. o., ustanovljeno septembra lani, s tem pa se je po skupščini in spremembi družbeniške pogodbe spremenil tudi njen osnovni kapital. Ta je zdaj dobrih sedem milijonov evrov, ob tem spomnimo, da naj bi kupnina znašala devet milijonov evrov.

Petnajstega marca je bila opravljena tudi formalna prezaposlitev delavcev. Aneks k pogodbi o zaposlitvi je prejelo vseh 76 zaposlenih, ki delajo v dejavnostih gostinstva in turizma, štirje delavci v zdravstveni dejavnosti pa ostajajo zaposleni pri matični družbi. S tem se položaj zaposlenih ne spreminja in ne poslabšuje, saj jim ostajajo vse pravice, kot so jih imeli do sedaj. Čeprav Terme Lendava zdaj formalno poslujejo kot samostojni pravni subjekt in so temu morale prilagoditi način vodenja, so organizacijsko še vedno povezane z matično družbo, ki zanje še naprej opravlja nekatere poslovne funkcije.

Naslednji pomemben korak pri dokončanju postopka prodaje lendavskih term pa je prenos koncesije za izrabo termalne vode. Ta se ne prenaša avtomatsko, ampak mora novi lastnik na ministrstvu za okolje in prostor zanjo zaprositi. Koncesija se prenese z odločbo, ki jo izda vlada. Prav prenos koncesije je eden od pogojev za dokončanje transakcije.

VIR: vestnik.si / Majda H.