Sreda, 13 December 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
stadion.jpg

Vrtne Hiše

Finančna podpora madžarske vlade PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 05 Junij 2017 07:41

Na razpis za spodbujanje podjetniške iniciative in gospodarskega razvoja na območju, kjer živijo pripadniki madžarske narodnosti, je prispelo 165 vlog, prijavitelji pa so skupno prijavili naložbe v višini 1.659.161 evrov. Največ vlog je bilo za sklop kmetijstva in sicer 102 prijav v skupnem znesku 966.134 evrov. Podjetniški sektor, torej mala in majhna podjetja, so oddala 53 vlog in prijavila projekte v višini 543.261 evrov, najmanj ali samo deset prijav pa se je nanašalo na tretji sklop, turizem, v skupni vrednosti 149.775 evrov.


»Zelo hitro bomo poskušali organizirati tudi evalvacijo vlog s strokovnimi delavci, dva bosta naša, dva pa bo predlagala madžarska stran, ki bodo po vnaprej določenem točkovnem sistemu in glede na razpisne pogoje obravnavali vsako vlogo, nato pa bomo nadaljevali s postopki in z obvestili,« je pojasnil Jožef Horvath. Zadnji rok za obveščanje prijaviteljev je 31. avgust,  upravičenci pa denar lahko pričakujejo na svojem računu predvidoma sredi oktobra.

Vsaj polovica prijav je prispelo z občin Hodoš, Šalovci in Moravske Toplice, kar je tudi ustrezno glede na število pripadnikov manjšine, ki živijo na teh območjih. »Če primerjamo število upravičencev do sredstev tega razpisa z drugimi državami, kjer se je podoben razpis že izvajal, smo v Prekmurju že po prvem razpisu presegli povprečje, ki je bilo doseženo v drugih regijah, kar je velika spodbuda za pripravo na naslednji razpis,« je povedal Ferenc Horvath, predsednik Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti. Zahvalil se je vsem, ki so prispevali k takšnemu uspehu in razkril, da je na nedavnem srečanju s predsednikom madžarske vlade Viktorjem Orbanom že nakazal, da razpoložljiva sredstva ne bodo zadostovala. Madžarski predsednik mu je ponovno zagotovilo, da v kolikor bodo projekti dobri, se bo okvirni znesek finančne pomoči madžarske vlade v višini 500 milijonov forintov lahko povečal že v letošnjem letu, vsekakor pa v letu 2018.

 
Home Zadnje Novice Finančna podpora madžarske vlade
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com