Predsednica Turistične zveze Lendava vabi sklepa skupščine ne priznava in napoveduje, da bo razkrila vse nepravilnosti. Razlog za razrešitev naj bi bile nevzdržne razmere.

Včeraj je skupščina Turistične zveze Lendava vabi (TZLV) na dopisni seji razrešila Marino Totić z mesta predsednice zveze. Od 31 članov skupščine, ki imajo glasovalno pravico, je bilo oddanih 22 glasov, ki so vsi potrdili predlog o razrešitvi. Postopek je vodila v imenu izvršnega odbora TZLV Metka Sabo Gerenčer. Kot je pojasnila v kratki izjavi za medije, je bila razrešitev edina možnost za obstoj TZLV, kajti situacija na zvezi je namreč zaradi različnih podtikanj in širjenj neresnic ter posledično tudi zaradi ugotovitev notranjega revizijskega pregleda nevzdržna.

Totićeva je članom skupščine v odzivu na prejet sklep o razrešitvi sporočila, da sama po veljavnem statutu TZLV ni podala predloga za izredno korespondenčno skupščino, kar po njenem mnenju pomeni, da je sklep ničen. Sama je redno skupščino sklicala za soboto, 24. februarja, na nji pa naj bi člani med drugim obravnavali tudi poročilo izvršnega odbora glede vodenja disciplinskega postopka zoper njo kot predsednico. Prav tako je v odzivu zapisala, da finančne nepravilnosti, nepravilnosti v delovanju same zveze in dokazi s katerimi razpolaga, predvsem o korupciji, ne bodo ostali nerazkriti.

vir: vestnik.si