Obnova prostorov Doma starejših Lendava je končana. Vanje so že začeli vračati stanovalce, ki so zaradi gradnje od julija 2022 bivali v Zdravilišču Radenci.

"Za nami je izjemno zahteven projekt, ki je imel velik vpliv na življenje stanovalcev, kakor tudi na organizacijo dela v domu. S skupnimi močmi stanovalcev, svojcev, zaposlenih, razumevajočih sosedov ter v sodelovanju z izvajalci del nam je uspelo doseči zahteven cilj, za kar se vsem iskreno zahvaljujem," pove Goran Kuzma, direktor Doma starejših Lendava. Izpostavil je tudi, da so imeli pri zdajšnji preselitvi pomoč doma Hrastovec, prav tako, da so v času bivanja stanovalcev v Radencih bili deležni dobre in strokovne pomoči Zdravilišča Radenci, zdravstvenih domov Gornja Radgona in Murska Sobota ter mobilnega paliativnega tima Splošne bolnišnice Murska Sobota. "Stanovalci so čutili sprejetost v novem okolju, stkali so veliko novih znanstev in izmenjali veliko toplih besed in modrih izkušenj," o počutju stanovalcev v čas bivanja v Hotelu Medico - izvir še pove direktor. Hvaležni so tudi za pomoč,

Zaradi obnove, ki je zajemala približno dve tretjini površin doma, so sredi julija 2022 preselili v Radence 64 stanovalcev, ob teh pa so v druge sobe doma premestili še 31 stanovalcev. Z obnovo so pridobili eno in dvoposteljne sobe, ta pa je prinesla še veliko drugih prostorskih izboljšav.

Projekt je pritegnil tudi pozornost tujih strokovnjakov na področju domskega varstva, ki so z zanimanjem spremljali njegov potek. "Izkušenj s tako obsežnimi prenovami namreč primanjkuje, sploh ko se prenova izvaja ob polni zasedenosti doma, ob sočasnem projektiranju, izvedbi gradbeno-obrtniških del ter opremljanju. Za nami je tako izjemno zahteven projekt, ki smo ga izvedli v izjemno kratkem, omejenem času, z omejenimi finančnimi viri in ob vsem rednem delu," obsežnost izvedenega še predstavi direktor Goran Kuzma.

vir vestnik.si