Podjetja, ki želi na območju nekdanjega glinokopa postaviti sončno elektrarno, lastniki sosednjih zemljišč nimajo za dobrega soseda.

Postavitev sončne elektrarne v Dolgi vasi se še ni začela. Razlog za zastoj je povezan z lastniki nekaterih sosednjih zemljišč, ki investitorju ne želijo zagotoviti služnosti. Kot smo že poročali, je 11.298 kvadratnih metrov veliko stavbno zemljišče na območju nekdanje opekarne januarja letos kupil od Občine Lendava mariborski podjetnik Andrej Bratkovič prek svoje družbe Modra energija. Zavrnitev danih soglasij je povezana z odnosom, ki sta ga investitor kot tudi občina pokazala do lastnikov sosednjih zemljišč. Kot so sami navajali, jih z namero postavitve sončne elektrarne blizu njihovih zemljišč pred sklenitvijo kupčije ni nihče seznanil, prav tako investitor od lastnikov sosednjih zemljišč pričakuje, da mu ti zagotovijo služnost, medtem ko je občini plačal kar 306 tisoč evrov kupnine ali skoraj dvakrat toliko, kot je znašala izklicna cena na dražbi. Srečanje pri notarju tako ni bilo uspešno, je pa služnost dala Krajevna skupnost Dolga vas, ki ima v bližini vaški dom z dvoriščem.

Postavitev sončne elektrarne v Dolgi vasi se še ni začela. Razlog za zastoj je povezan z lastniki nekaterih sosednjih zemljišč, ki investitorju ne želijo zagotoviti služnosti. Kot smo že poročali, je 11.298 kvadratnih metrov veliko stavbno zemljišče na območju nekdanje opekarne januarja letos kupil od Občine Lendava mariborski podjetnik

Andrej Bratkovič prek svoje družbe Modra energija. Zavrnitev danih soglasij je povezana z odnosom, ki sta ga investitor kot tudi občina pokazala do lastnikov sosednjih zemljišč. Kot so sami navajali, jih z namero postavitve sončne elektrarne blizu njihovih zemljišč pred sklenitvijo kupčije ni nihče seznanil, prav tako investitor od lastnikov sosednjih zemljišč pričakuje, da mu ti zagotovijo služnost, medtem ko je občini plačal kar 306 tisoč evrov kupnine ali skoraj dvakrat toliko, kot je znašala izklicna cena na dražbi. Srečanje pri notarju tako ni bilo uspešno, je pa služnost dala Krajevna skupnost Dolga vas, ki ima v bližini vaški dom z dvoriščem.

vir: vestnik.si