Drugoligaši so s 16. krogom pričeli drugo polovico prvenstva. Beltinci so po preobratu klonili v Ajdovščini, poraz »žutih« pa so izkoristili Lendavčani, ki so z zmago v Novem mestu izenačili izplen vodilne ekipe 2. SNL.

Prekmurska drugoligaša sta ob polovici prvenstva zasedala vrh 2. SNL, tako pa ostaja tudi po 16. krogu prvenstva, ki se ni razpletel po željah Beltinčanov.

Ekipa Damjana Gajserja je v drugo polovico prvenstva zakorakala s porazom. Po preobratu v drugem polčasu so se zmage veselili Ajdovci, ki so se približali na dve točki zaostanka, Beltinčane pa so z zmago ujeli Lendavčani.

Nafta je uspešno serijo rezultatov podaljšala v Novem mestu. Krka, ki je na osmih domačih tekmah osvojila le točko, je na Portovalu klonila z rezultatom 1:2. Junak modrih iz Lendave je bil dvakratni strelec Stjepan Igrec.

Hrvat v vrstah Nafte je domačo mrežo načel v 35. minuti, le dve minuti kasneje pa je podvojil prednost gostov. Dolenjci so poraz omilili v 92. minuti srečanja, ko je v polno meril Tilen Kovačič.

Lendavčani so dobili sedem od zadnjih osem ligaških preizkušenj, že desetič v nizu pa so ostali neporaženi. Posledica te serije? Modri so kljub tekmi manj ujeli točkovni izkupiček vodilnih Beltinčanov.

vir: sobotainfo