Tudi v Lendavi letos beležijo spodbudne podatke v gospodarski panogi turizma. Trend rasti se kaže na več področjih, več je obiskov, turisti ostajajo dlje časa, saj je tudi prireditev in dogodkov vse več.

V Lendavi se prav danes pričenja lokalni Festival Vinarium, ki vključuje tudi izjemno popularni prireditvi Bogračfest in Lendavska trgatev, že pred nekaj dnevi pa so ob napovedi festivala predstavili tudi nekaj svežih podatkov v gospodarski panogi turizma. Tako so obiski lendavskih znamenitosti letos v porastu – razgledni stolp Vinarium Lendava in nov zip-line je na primer med januarjem in julijem letos obiskalo kar 35.759 obiskovalcev.

»Skupno od otvoritve naprej od 2. septembra 2015 do 31. julija 2019 beleži že več kot 600.000 obiskovalcev. Gostje pa vedno več posegajo tudi po nočitvah v razpršenem Hotelu Vinarium. Med drugim je bila izjemno dobro obiskana letošnja razstava velikana likovne umetnosti Andya Warhola, ki si jo je v treh mesecih ogledalo več kot 15 tisoč obiskovalcev,« so lendavski turistični delavci navedli v sporočilu za javnost.

Pozitiven trend rasti obiska potrjuje tudi dejstvo, da turisti v Lendavi ostajajo čedalje več časa in se v vse večjem številu udeležujejo lokalnih prireditev, dogodkov in razstav. Sicer pa se ponudniki turističnih vsebin trudijo po svojih močeh. Tako se je na primer prejšnjo soboto v Lendavi že sedmič zapored odvila tudi zelo atraktivna konjeniška prireditev ‘Pomurski galop’ (štela je tudi kot kvalifikacije za ‘Madžarski nacionalni galop’ v Budimpešti).

vir: mmc