Industrijska gasilska enota Nafta Lendava se že dlje časa sooča s slabimi razmerami, odgovorni pa, kot kaže, ne želijo pogovora.
Industrijska gasilska enota Nafta Lendava nudi 24-urno požarno varnost za pogodbene partnerje, na primer podjetju Lek, in v Petrolovem skladišču naftnih derivatov, kjer je tudi stacionirana.

Posredujejo ob nesrečah na (avto)cestah in ob nesrečah z nevarnimi snovmi, saj imajo status gasilske enote širšega pomena, opravljajo pa tudi druge storitve, povezane z varstvom pred požari.

Zaradi dlje časa trajajočih težav sklicali sestanek
Sindikat delavcev poklicnih gasilcev je zaradi perečih in že dlje časa trajajočih težav pred dobrim mesecem povabil ministra za obrambo Marjana Šarca na obisk v Industrijsko gasilsko enoto Nafta Lendava.

Kot je za Sobotainfo pojasnil Aljaž Ferletič iz sindikata delavcev poklicnih gasilcev, je stanje v tej enoti že več let zelo slabo.

»S plačami smo najnižje v Sloveniji med vsemi poklicnimi gasilci, naš vozni park je star okoli 40 let in zato smo se gasilci odločili, da temu naredimo konec,« je povedal Ferletič.

Tudi Šarec priznal, da je stanje zelo slabo
Ferletič je za Sobotainfo pojasnil, da so prisotni na sestanku sami priznali, da je stanje zelo slabo in so res potrebne spremembe.

»Obljubili so, da bodo naredili neke spremembe, da bodo pomagali. Za zadnji teden tega meseca je sklican tudi sestanek z našimi lastniki, bomo videli, kaj se bodo dogovorili,« je dodal.

»Brez sogovornika na žalost ne moremo reševati problemov«
Janez Magyar, župan občine Lendava, je za Sobotainfo dodal, da se je sestanka, kot odgovoren za požarno varnost, udeležil tudi sam.

»Na tem sestanku je bil tudi minister za obrambo Marjan Šarec, ni pa bilo direktorice poklicnih gasilcev, krovnega podjetja,« je povedal.

Brez sogovornika problemov ne morejo reševati: »To je dejansko, kot da govoriš zidu, ker nimaš sogovornika. Brez sogovornika na žalost ne moremo reševati problemov

Ravnanje vodstva je zelo neodgovorno
»To je kapitalska družba, v katero denarja lokalnih skupnosti ne moremo vlagati. Mi smo dali predlog, na mizo smo dali tri rešitve, vendar za kaj več, za dogovor, mora biti zraven tudi vodstvo,« je pojasnil.

»Če sedanje vodstvo ne pride na sestanek, je to zelo neodgovorno do gasilcev, do skupnosti. Naredil bom vse, da se ta enota ohrani,« je še dodal.

Za odziv smo se obrnili tudi na Skupino Nafta Lendava in Slovenski državni holding, ki aktivno izvaja upravljanje skupine Nafta Lendava, odgovore pa bomo dodali takoj, ko jih prejmemo.

vir: sobotainfo