Po obnovi hotelskih sob, recepcije, kuhinje, restavracije in kopališča s savnami so si v Thermal Resortu Lendava zadali nove cilje. Posodobiti želijo fitnes, obnoviti zimsko-letni bazen in vpeljati nove storitve v wellnessu, temelječe predvsem na parafinu. Načrtujejo pa tudi še obnovo dodatnih sob in apartmajev.

Terme Lendava so nekoč veljale za biser mesta in turistično središče. Po prodaji madžarskemu skladu Comitatus Energia pa so se zaradi daljšega zaprtja zaradi obnove pojavile kritike v lokalnem okolju.

Direktor Thermal Resorta Lendava Andras Fönyedi pove, da se zaveda pomena kompleksa za lokalno skupnost. Kot je povedal novinarjem, si lastniki želijo, da Thermal Resort Lendava za Lendavo ostane tako pomemben tudi v naprej, da pa morajo to v prvi vrsti začutiti gostje. Fönyedi je poudaril, do so v zadnji polovici leta veliko naredili v tej smeri in verjame, da so na dobri poti.

Sledili bodo trendom zelenega turizma

Za znižanje stroškov obratovanja načrtujejo vpeljavo ogrevanja na solarno energijo. V roku dveh let bi se radi znova uvrstili med vodilne turistične ponudnike v regiji ter s kakovostnimi storitvami in številom prenočitev doprinesti k uspešni turistični zgodbi Pomurja, pove direktor.

Letos bodo po Fönyedijevih napovedih precej več pozornosti namenili povezovanju in tesnemu sodelovanju z lokalno skupnostjo, javnimi institucijami, vrtci, šolami, lokalnimi društvi in športnimi klubi. Ponudbo bodo razširili tudi z organiziranjem rojstnodnevnih zabav v igralnici in na kopališču z animacijskim programom, ki bo temeljil na lendavski legendi vitezu Mihi in princeski Piroški ter drugih zabavnih, raziskovalnih in športnih vsebinah.

V prihodnjih dveh letih načrtujejo obnovo C-trakta hotelskega kompleksa, s čimer bodo pridobili nove zmogljivosti za različne ciljne skupine, od družin do športnih klubov. Prav tako načrtujejo obnovo apartmajev, piše STA.

vir: pomurec.com