V izobraževalnem centru za zaščito in reševanje republike Slovenije je potekala redna letna skupščina Zveze slovenskih častnikov (ZSČ) na kateri so bili prisotni tudi Pomurci.

Prisotni so bili nekdanji predsednik Zveze slovenskih častnikov Alojz Šteiner, predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenije Ladislav Lipič, predsednica Zveze društev General Maister Lučka Lazarev Šerbec in predsedniki ter podpredsedniki Območnega združenja slovenskih častnikov Gornja Radgona in Murska Sobota. Predsednik Zveze Dobran Božič je v uvodnem delu Branku Bratkoviču iz Lendave podelil najvišje priznanje ZSČ, kipec generala Ivana Dolničarja in priznanje za izjemne dosežke.

"Dobitnik je že davnega leta 1994 opravljal funkcijo predsednika Območnega združenja slovenskih častnikov Lendava, leto kasneje navezal stike z mednarodno organizacijo iz Marcalija na Madžarskem, organiziral streljanje v Čentibi, en mandat bil član predsedstva Zveze slovenskih častnikov, zdaj pa je že drugi mandat član odbora za mednarodno sodelovanje PZSČ zadolžen za Madžarsko," je v obrazložitvi povedal podpredsednik zveze Martin Jugovec.

Bratkovič je tudi prejemnik častnega znaka obrambe z lovorovim vencem III., II. in I. stopnje, ki mu ga je podelilo Ministrstvo za obrambo Republike Madžarske, od ZSČ pa je že leta 2003 prejel Zlato plaketo, že od leta 2010 pa opravlja delo sekretarja pri domačem združenju.

vir: vestink.si