Lendavo je obiskala ustanoviteljica in direktorica uspešnega ameriškega podjetja Marq Wine Group Julie Peterson, ki bo poslovne priložnosti za vstop vinarjev na ameriški trg predstavila na 24. Slovenskem festivalu vin. Pred predstavitvijo v Ljubljani jo je v mestni hiši sprejel podžupan v funkciji župana Občine Lendava Ivan Koncut, povzpela se je tudi na najvišji razgledni stolp v Sloveniji Vinarium Lendava in obiskala lendavske vinarje.

Združene države Amerike so največji vinski trg na svetu. Predstavljajo izjemno priložnost, a po drugi strani so zaradi velikosti, različnih zakonodajnih postopkov, kulture, logistike in izredne konkurence tudi velik izziv za marsikatero klet. Veliko vinskih kleti se je namreč že opeklo ter zapravilo veliko časa in denarja ob poskusu vstopa na ameriški trg.

Marq Wine Group je uspešno svetovalno podjetje, ki med drugim stoji za velikanskim uspehom provansalskih rosejev v ZDA. Današnji obisk njihove direktorice Julie Peterson v Lendavi je veliko priznanje za lendavske vinarje in prav posebna poslovna priložnost za vstop na ameriški trg.

vir: mojponudnik.si