V četrtek sta Lendavo obiska japonski veleposlanik v Sloveniji Hiromichi Matsushima in kulturna atašejka japonskega veleposlaništva Sayaka Yamashita. V mestni hiši je delegacijo veleposlaništva sprejel župan Občine Lendava Janez Magyar, ki se mu je pridružil predsednik uprave podjetja Daihen Varstroj Matjaž Vnuk.

Župan je veleposlaniku predstavil občino in ključne razvojne projekte, z delegacijo japonskega veleposlaništva pa so se pogovarjali tudi o novih priložnostih sodelovanja na kulturnem in gospodarskem področju.

Veleposlanik Hiromichi Matsushima je ob obisku Lendave predstavil projekt zasaditve japonskih češenj v naši občini. Namen sajenja Sakura češnjevih dreves je vzpostavitev in nadaljevanje dobrih diplomatskih odnosov, ki med Japonsko in Slovenijo trajajo že skoraj 30 let, občanom in obiskovalcem Lendava pa ponuja nov prostor za druženje v naravi. Cilj tega projekta, ki ga je župan Janez Magyar sprejel z navdušenjem, je tudi povezovanje lokalne skupnosti in gospodarstva.

Občina Lendava bo za uresničitev projekta poiskala ustrezno lokacijo, kjer bi projekt sajenja češenj v prihodnje lahko uresničili in se tako kot je na Japonskem običajno, v spomladanskem času družili na pikniku po krošnjami cvetočih češenj.
vir: pomurec.com