»Danes smo z Občino Lendava podpisali pogodbo o nakupu zemljišča. Veliko je kar 7.171 kvadratnih metrov. V prihodnje bomo na zemljišču zgradili nova javna najemna stanovanja in tako občanom Lendave zagotovili nove stanovanjske enote,« je ob ponedeljkovem podpisu pogodbe z navdušenjem poudaril mag. Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada RS.

Novica je vredna pozornosti zaradi več stvari. Pred štirimi leti je stanovanjski sklad zavrnil vse možnosti za sodelovanje pri stanovanjski gradnji v Lendavi, zdaj pa bo gradnja skladov investicijski projekt, najemna stanovanja pa namenjena za prve iskalce stanovanj, mlade družine in družine z večjim številom otrok.

Stanovanja bodo gradili na zemljiščih v velikosti 7.171 kvadratnih metrov. Ta je lendavska občina že oktobra lani ponudila skladu v odkup, nadzorni svet sklada pa je soglasje za posel dal junija letos. Občina bo za zemljišča iztržila 182.900 evrov ali 25,5 evra za kvadratni meter. To razkriva v začetku julija objavljena namera lendavske občine o sklenitvi neposredne pogodbe.

Drugo, na kar ob napovedani gradnji opozarjajo poznavalci terena, je, da se gradnja načrtuje na poplavnem območju zaradi bližnje Ledave in območju z visoko podtalnico, ki povzroča težave v nekaterih bližnjih objektih v obdobjih z več padavinami.

vir:vestnik.si