Stolp Vinarium je v preteklosti v Lendavo pripeljal precej turistov, zdaj pa bo svojo ponudbo še nadgradil.

Ciljajo na mlajšo populacijo
Že lansko leto je župan Janez Magyar napovedal, da bo do Vinariuma potekal tudi zipline, in sicer iz smeri "Bukeš" brega in do neposredne bližine stolpa Vinarium.

"Lokacijo stolpa razvijamo z dodatno ponudbo v neposredni bližini, ki bo bolj pisana na kožo mlajši ciljni skupini, predvsem tistim, ki si želijo adrenalinskih doživetij – v naslednjem letu je namreč v načrtu postavitev ziplina, v dolžini okoli 500 metrov," je takrat povedal Magyar.

Z občine so v teh dneh sporočili, da so pridobili gradbeno dovoljenje za nekaj več kot 500 metrov dolg zipline z dvema jeklenicama. Začetno točko predstavlja lesen štartni stolp, ki bo v neposredni bližini Piramide v Lendavskih goricah, končna točka pa bo v bližini razglednega stolpa.

Ocenjena vrednost projekta je okrog 260 tisoč evrov, občina Lendava pa računa na sofinancerska sredstva v višini okrog 160 tisoč evrov iz razpisa LAS.

Turiste želijo dalj časa zadržati pri njih
Da bo ta novost še kako pomembna za njihovo okolje, nam je potrdil tudi župan.

"Vsekakor gre za stvar, ki bo pomenila veliko pridobitev. V Lendavskih goricah imamo ogromen potencial in poskrbeti moramo za dodatne aktivnosti, ki bodo poskrbele, da bodo turisti dalj časa ostali pri nas. Vedno več ljudi se pridružuje tudi našemu razpršenemu hotelu. Z ziplinom in gondolo želimo doseči multiplikativni učinek in verjamem, da nam bo to uspelo," nam je povedal Janez Magyar.

Ta ob tem dodaja, da bodo veseli, če jim bo projekt uspelo speljati do konca leta.

vir sobotainfo.si