Gre za nepremičnino, ki je v upravljanju Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in v lasti Republike Slovenije. Odslej se bo uporabljala za potrebe stanovanjske skupnosti za odrasle osebe z dolgotrajnimi težavami v duševnem zdravju.
Nepremičnina se nahaja v centru mesta Lendava in predstavlja zemljišče z objektom, v katerem je delovala Dvojezična srednja šola Lendava.

Objekt vse od leta 2005, ko se je Dvojezična srednja šola Lendava preselila v nove prostore ni v funkciji, ker ga upravljavec ne vzdržuje ta vidno propada, zaradi slabe zunanjosti pa kazi podobo mesta.

Zgradili bodo dvanajst bivanjskih enot
Občina bo nepremičnino uporabljala za potrebe stanovanjske skupnosti za odrasle osebe z dolgotrajnimi težavami v duševnem zdravju, z motnjami v duševnem razvoju in osebe, ki zaradi gibalne oviranosti ne morejo živeti v domačem okolju in skupnosti za začasno institucionalno varstvo in varovana stanovanja.

Kot so zapisali na spletni strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, se nepremičnina z namenom uporabe v razvojne namene na občino prenaša zaradi izvedbe načrtovanega projekta "Stanovanjska skupnost za odrasle invalidne osebe, za začasno bivanje in varovana stanovanja".

Občina bo skladno z načrtovanim projektom zgradila 12 samostojnih bivanjskih enot s potrebnimi skupnimi prostori in dvigalom.

Vrednost nepremičnine slabih 300 tisočakov, investicija bo znašala okoli 800 tisočakov
Vrednost nepremičnine na podlagi Poročila o ocenjeni vrednosti nepremičnine znaša 280.700,00 evrov.

Občina Lendava ocenjuje in načrtuje, da bodo vsa investicijska dela znašala 800 tisoč evrov. Načrtovani projekt bo občina zaključila v treh letih po sklenitvi pogodbe o neodplačnem prenosu zadevne nepremičnine.

vir: sobotainfo.com