Občina Lendava, se je skupaj z vodstvom Vrtca Lendava – Lendvai Óvoda dogovorila, da bo vrtec v prihodnjem tednu deloval v minimalnem obsegu, kar pomeni, da bo odprta Dvojezična enota II vrtca v Lendavi (Tomšičeva ulica) in to za tiste starše, katerih otroci nujno potrebujejo varstvo. Gre predvsem za primere otrok, katerih starši, so zaposleni pri delodajalcih, ki opravljajo dela, ki so pomembna za delovanje družbe in države, ter starše, ki jim delodajalec ne more omogočiti dela od doma.

Starši otrok, ki nujno rabijo varstvo, morajo predložiti dokazila, ki so podlaga za izkazovanje potrebe po nujnem dostopu do vrtca (npr. potrdilo delodajalca, da starši opravljajo delo, ki je nujno za državo in družbo oz. da jim delodajalec ne more omogočiti delo od doma).

Ob vključitvi otroka v skupino nujnega varstva bo potrebno s strani staršev predložiti tudi izjavo, da je otrok zdrav in da v obdobju zadnjih 10 dni ni bil v stiku z okuženimi osebami.

Starše prosimo, da z vso skrbnostjo presodijo ali varstvo zares potrebujejo. Za vsa dodatna pojasnila pa se lahko obrnejo na upravo Vrtca Lendava – Lendvai Óvoda.

vir: lendava.si