Osumljenci so velik nasad konoplje posadili na težko dostopnem terenu.

Policisti PP Lendava so na podlagi informacij, ki so jih prejeli, na otoku na reki Muri izven naselja Benice odkrili večji nasad konoplje. Na območju so organizirali občasne zasede. Tako so 3. avgusta v popoldanskem času našli tri moške, ki so prišli v nasad. Trojici moških - gre za slovenske državljane, stare med 40 in 48 let - so odvzeli prostost in jim začasno zasegli vozilo, s katerim so prišli na kraj.  V nasadu, ki je bil pripravljen na območju, velikem okoli 100 krat 300 metrov, je bilo 2650 sadik konoplje, velikosti med 80 in 110 centimetrov. Prostor je bil skrbno pripravljen za gojenje konoplje, prav tako so bile sadike skrbno negovane in gnojene.

Dostop do nasada je bil otežen, saj gre za močvirnat teren, poleg tega pa ni dostopen z vozilom, saj je treba prestopiti rokav reke Mure. Policisti so na pomoč poklicali policijsko helikoptersko enoto, ki jim je pomagala pri prevozu požetih rastlin na kopno.

Na omenjenem prostoru bi osumljenci pridelali najmanj 600 kilogramov zelo kakovostne droge, katere vrednost na trgu bi znašala okoli 2 milijona evrov. Gre za enega največjih zasegov konoplje na tem območju v zadnjih letih.  Drogo so gojili na zemljišču, katerega največji lastnik je Republika Slovenija.

vir: zurnal24.si