Badminton klub Mladost iz Lendave je v soboto in nedeljo že devetnajstič organiziral mednarodno tekmovanje Srebrna žogica. V konkurenci mladih čeških, hrvaških, madžarskih in slovenskih tekmovalcev so se uspehov veselili tudi domači predstavniki.
V soboto in nedeljo se je v dvorani Dvojezične srednje šole Lendava odvijalo tradicionalno badminton tekmovanje Srebrna žogica.

Badminton klub Mladost je že devetnajstič organiziral mednarodno tekmovanje, na katerem je v starostnih kategorijah U11, U13, U15 in U17 nastopilo okrog sto mladih tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske in Češke.

»Oba dneva smo lahko spremljali zanimive in napete dvoboje, videli borbenost in željo po zmagi, včasih tudi solze ob porazu ali poškodbi.

Hvala vsem tekmovalcem za odlične tekme, hvala vsem, ki so pripomogli k uspešni izvedbi tekmovanja, hvala vsem, ki so prišli spodbujati mlade nadobudneže, in hvala vsem sponzorjem, ki so omogočili kakovostno izvedbo mednarodnega tekmovanja,« so zapisali pri Badminton klubu Mladost.

Domačina Sven Pahor in Naja Horvat do dvojne zmage
V starostni kategoriji U11 sta bila najboljša Margareta Tot in Anže Žnidarič, ki je bil v paru z domačinom Jakom Horvatom najboljši tudi med dvojicami. V dekliški konkurenci sta slavili Margareta Tot in Jana Medvarić. Predstavnik domačega kluba Jaka Horvat je bil drugi v kategoriji posameznikov, med dvojicami U11 pa sta se tretjega mesta razveselili Zara Varga in Melani Sőke.

Sven Pahor, član BK Mladost, se je podpisal pod dvojno zmago v kategoriji U13, z Janom Hotkom je bil najboljši še v dvojicah. V dekliških dvojicah sta bili najuspešnejši domačinki Neža Žitek in Kaja Utruša, ki je morala v finalu posameznic čestitati Tihani Mavriček.

Domačo sredino je v kategoriji do 15 let uspešno predstavljala Naja Horvat, ki je zmagi med posameznicami dodala še prvo mesto v dvojicah s Teodoro Milivojević. V fantovski konkurenci U15 je zmagal Din Mašić, v dvojicah sta bila najboljša David Pirnovar in Bor Zaletel.

V najstarejšem razredu do 17 let so prevladovali češki predstavniki, Vaclav Burkovec je v finalu premagal rojaka Daniela Čado. Katerina Vondračkova je bila boljša od Hrvatice Tee Rebesco, v paru z Lindo Vernerovo pa je dobila tudi finale dvojic. V fantovski konkurenci sta se zmage veselila Slovenca, Tim Anzelj in Nejc Čerin sta bila boljša od Čehov Daniela Čade in Filipa Langmajerja.

Vse rezultate najdete na tej povezavi.

vir: Sobotainfo