Nogometaši Nafte so v pokalnem tekmovanju pripravili veliko presenečenje, po kazenskih udarcih so ugnali Celje, vodilno ekipo Prve lige Telemach.
Uvod dvoboja je dal slutiti, da bodo Celjani v Lendavi po hitrem zadetku za vodstvo prišli do lahke zmage, a bi se težko bolj motili.

Nadaljevanje obračuna za osmino finala Pokala Pivovarna Union je postreglo z zanimivim nadaljevanjem, ki se je po lendavskem izenačenju v 85. minuti nadaljevalo s podaljškom in nato še z izvajanjem kazenskih udarcev.

Po petih serijah strelov z bele točke so se presenetljivega napredovanja veselili Lendavčani.

NAFTA 1903 - CELJE 6:5* (1:1, 1:1, 0:1)
Strelca: Oštrek (85'); Edmilson (3')
* po enajstmetrovkah

Celje hitro povedlo, Nafta izenačila v končnici
Grofje so do vodstva prišli že v tretji minuti, ko je Edmilson izkoristil podajo z leve strani igrišča in z diagonalnim udarcem zadel v desni kot Ervina Nemetha. Lendavčani po golu niso razpadli, ampak so se čvrsto zoperstavili favoriziranim gostom iz Celja. Grofje so si sicer pripravili še nekaj udarcev. Luka Bobičanec, nekdanji član Nafte, je v 25. minuti streljal mimo bližnje vratnice.

Pet minut kasneje je Nemeth odbil strel Egorja Prutseva, nato pa je prav Bobičanec še enkrat streljal mimo leve vratnice domačega gola. V 41. minuti je Nemeth ustavil še en poskus Prutseva, ob koncu prvega polčasa pa sta se pred celjskim golom zapletla vratar Metod Jurhar in Damjan Vuklišević, česar pa Lendavčani niso izkoristili.

So pa domačini po odmoru precej pogumneje zaigrali tudi v napadu. V 54. minuti so bili prvi nevarni Celjani, Lendavčani pa so strel Edmilsona izbili z gol črte, nato pa so preko Mihaela Rebernika izpeljali protinapad. Jurhar je poskus Hrvata s konicami prstov izbil mimo desne vratnice. Rebernik je bil nevaren tudi v 70. minuti, ko pa je nastreljal čuvaja celjske mreže.

V 84. minuti je Rebernik znova prodrl po desni strani igrišča, nato pa podal pred vrata, a se je izkazal Jurhar in preprečil udarec Oštreka. Se je pa celjska mreža zatresla v 85. minuti, ko so gostje blokirali udarec Josipa Vuice, odbitek pa je končal pri Stjepanu Oštreku, ki je zadel v nasprotni desni kot. V 92. minuti so Lendavčani zapretili še preko Vuice, Jurhar pa je žogo s skrajnimi močmi izbil v kot.

Polurni podaljšek ni postregel s spremembo izida, zato so o zamgovalcu odločali streli z bele točke. Nogometaši so bili v prvih štirih serijah natančni, nato pa se je noga zatresla izkušenemu Denisu Popoviću, Stjepan Oštrek pa je Nafto popeljal med šestnajst ekip Pokala Pivovarna Union.

vir: sobotainfo.com