Sobota, 13 Februar 2016
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register

Loginstadion.jpg

Vrtne Hiše

Notice
MOJ PRISPEVEK
Vsak ima v ozadju svojo zgodbo natisni E-pošta

Diplomirana novinarka iz Lendave Martina Žoldoš živi v Mehiki
Zanimivo je bilo srečati in intervjuvati stanovsko kolegico. Vedno je posebno doživetje videti novinarje, kako se znajdejo »na drugi strani«. Povem vam, da večina ne prav dobro. Pravzaprav se po navadi prav novinarji, ki naj bi bili mojstri vprašanj, blazno izogibajo dajanju odgovorov. Sploh, če so vprašanja osebna. A ona ni te vrste. Pozitivno sta me  presenetili njena odprtost in sproščenost. In njena novinarska žilica, ki kljub temu, da se je preselila in ne dela več v novinarstvu, ne more biti pri miru. Martina Žoldoš.

Več ...
 
Ustvarjalna pot, ki se ni klanjala trendom natisni E-pošta
Akademskega kiparja iz Lendave Ferenca Kiralya so skozi življenje vedno vodili notranja moč, volja pa tudi ročna spretnost, ki mu je ob umetniških navdihih omogočila, da je nastala vrsta kiparskih del. Leta 1973 je sprejel ponudbo, da bo uredil muzejsko zbirko na lendavskem gradu in organiziral mednarodno likovno kolonijo, ki je bila letos že štiridesetič.
Več ...
 
Lendava je od nekdaj veljala za gosposko mesto natisni E-pošta

Lendavčani so med Prekmurci še danes znani po najlepši slovenščini, kar je bržkone posledica njihove meščanske krvi.

Lendava, prijetno mestece pred mejo z Madžarsko, skriva bogato in zanimivo zgodovino. Delček te vam bo odkrila razstava v stari meščanski hiši z začetka 20. stoletja na Glavni ulici z naslovomMeščanstvo, tiskarstvo in dežnikarstvo Lendave. Kot vse meščanske hiše tistega časa je bila v nadstropju namenjena bivanju, v pritličju pa trgovini.

Več ...
 
Igor Magdič - direktor, ki se drži pravila »več glav več ve« natisni E-pošta

Tokrat vam predstavljamo Igorja Magdiča, učitelja nemškega jezika in nekdanjega nogometaša Nafte, ki že štiri leta vodi lendavske terme.

Igor Magdič je mesto direktorja Term Lendava zasedel leta 2008. Njegova pot do današnjega položaja pa je bila dolga in zanimiva. Domačin iz Renkovcev, ki že 15 let živi v Lendavi, je na Filozofski fakulteti v Ljubljani študiral nemščino in sociologijo kulture. Študija sicer ni dokončal, znanje tujih jezikov pa mu je omogočilo začetek njegove karierne poti. Že kot študent je pet let poučeval nemščino na tečaju v Ljubljani, nato pa kot učitelj nemškega jezika nekaj let učil na osnovnih šolah v Veliki Polani in na Srednji Bistrici. Ob tem delu je imel tudi privatno šolo za tuje jezike, vodil izlete za tujegovoreče turiste v Termah Lendava, čas pa je našel tudi za igranje nogometa pri lendavski Nafti.

Več ...
 
ZKPL – kulturna hiša naj bo živa natisni E-pošta

Kulturno življenje v Lendavi je bilo že od nekdaj pestro. Domači kulturniki so že dolgo dejavni in po besedah direktorice Tanje Šimonka so bili vedno zelo kreativni pri improviziranju na manjših odrih, ki so jim bili na razpolago v Lendavi. Zavod za kulturo in promocijo Lendava pa je z novim kulturnim domom in veliko gledališko in koncertno dvorano v Lendavo prinesel nove možnosti za kulturne predstave in ustvarjanje, ali kot pravi njihova direktorica: "Sam kulturni dom je bil pika na i. Z odprtjem večjega odra, večjih možnosti in priložnosti se je povečala ponudba in posledično tudi zanimanje. Hkrati pa so tudi ljubiteljski ustvarjalci dobili večjo motivacijo, da določene zadeve naredijo kakovostnejše, večje."

 

Več ...
 


Home MOJ PRISPEVEK
Copyright © 2016. lendava.net. Designed by Shape5.com