Sobota, 19 April 2014
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
 • Lendava
 • Najdi.si
 • Google
 • Yahoo
Register

Loginulica.jpg

ANKETA

Menite da se bodo razmere z novo vlado v Sloveniji izboljšale?
 
 • Voščilnica
  Petek, 18 April 2014
  Velika noč je najpomembnejši krščanski praznik, preživite ga v krogu svojih najdražjih. V teh časih, ko vsi nevedoč hitimo, si vzemimo trenutek svojega časa in ga preživimo ob lepo obloženi mizi. Izkoristimo ga za nekaj lepega !
 • želja
  Ponedeljek, 17 Marec 2014
  Na modni reviji. Žena se obrne k možu in mu reče: "Ko vidim tako lepo oblečene manekenke, si takoj zaželim novo obleko." Mož: "Jaz pa novo ženo!"
 • Na današnji dan
  Torek, 20 Avgust 2013
  NA DANAŠNJI DAN 14. April 1818 - Luka Čeč odkrije notranje dele Postojnske jame 1836 - izid Prešernovega Krsta pri Savici 1865 - John Wilkes Booth ustreli Abrahama Lincolna 1895 - rušilni potres v Ljubljani 1912 - v Atlantskem oceanu Titanik pozno zvečer zadene ob ledeno goro 1915 - turška... Več ...
Notice
MOJ PRISPEVEK
Ustvarjalna pot, ki se ni klanjala trendom natisni E-pošta
Akademskega kiparja iz Lendave Ferenca Kiralya so skozi življenje vedno vodili notranja moč, volja pa tudi ročna spretnost, ki mu je ob umetniških navdihih omogočila, da je nastala vrsta kiparskih del. Leta 1973 je sprejel ponudbo, da bo uredil muzejsko zbirko na lendavskem gradu in organiziral mednarodno likovno kolonijo, ki je bila letos že štiridesetič.
Več ...
 
Lendava je od nekdaj veljala za gosposko mesto natisni E-pošta

Lendavčani so med Prekmurci še danes znani po najlepši slovenščini, kar je bržkone posledica njihove meščanske krvi.

Lendava, prijetno mestece pred mejo z Madžarsko, skriva bogato in zanimivo zgodovino. Delček te vam bo odkrila razstava v stari meščanski hiši z začetka 20. stoletja na Glavni ulici z naslovomMeščanstvo, tiskarstvo in dežnikarstvo Lendave. Kot vse meščanske hiše tistega časa je bila v nadstropju namenjena bivanju, v pritličju pa trgovini.

Več ...
 
Igor Magdič - direktor, ki se drži pravila »več glav več ve« natisni E-pošta

Tokrat vam predstavljamo Igorja Magdiča, učitelja nemškega jezika in nekdanjega nogometaša Nafte, ki že štiri leta vodi lendavske terme.

Igor Magdič je mesto direktorja Term Lendava zasedel leta 2008. Njegova pot do današnjega položaja pa je bila dolga in zanimiva. Domačin iz Renkovcev, ki že 15 let živi v Lendavi, je na Filozofski fakulteti v Ljubljani študiral nemščino in sociologijo kulture. Študija sicer ni dokončal, znanje tujih jezikov pa mu je omogočilo začetek njegove karierne poti. Že kot študent je pet let poučeval nemščino na tečaju v Ljubljani, nato pa kot učitelj nemškega jezika nekaj let učil na osnovnih šolah v Veliki Polani in na Srednji Bistrici. Ob tem delu je imel tudi privatno šolo za tuje jezike, vodil izlete za tujegovoreče turiste v Termah Lendava, čas pa je našel tudi za igranje nogometa pri lendavski Nafti.

Več ...
 
ZKPL – kulturna hiša naj bo živa natisni E-pošta

Kulturno življenje v Lendavi je bilo že od nekdaj pestro. Domači kulturniki so že dolgo dejavni in po besedah direktorice Tanje Šimonka so bili vedno zelo kreativni pri improviziranju na manjših odrih, ki so jim bili na razpolago v Lendavi. Zavod za kulturo in promocijo Lendava pa je z novim kulturnim domom in veliko gledališko in koncertno dvorano v Lendavo prinesel nove možnosti za kulturne predstave in ustvarjanje, ali kot pravi njihova direktorica: "Sam kulturni dom je bil pika na i. Z odprtjem večjega odra, večjih možnosti in priložnosti se je povečala ponudba in posledično tudi zanimanje. Hkrati pa so tudi ljubiteljski ustvarjalci dobili večjo motivacijo, da določene zadeve naredijo kakovostnejše, večje."

 

Več ...
 
Lovski dom, Lendava natisni E-pošta

Prekmurska kuhinja

Na stenah sicer ni rogov, za mizami pa ne zelene bratovščine. Ni, torej, lovski, temveč le Lovski dom. A vsaj nekaj divjačinskega nikoli ne manjka, jedilni list pa spomni: ”V Prekmurju ste!” Krona in ”visoka kuhinja” sta boleča izkušnja, zdaj se kuha v domači hiši in s 30-letno tradicijo, torej le še domače, vendar vseeno malo drugače. Tako kot gibanica, ki ni prekmurska, temveč prek-krasna. In ni le ena, sta kar dve.

 

Izjava: ”Imamo jedilni list, a ga ne uporabljamo,” bo uvrščena v antologijo najinih gostilniških obiskov. Tudi zaradi nadaljevanja lastnice, ki je bila prepričana, da sta se, pač, spet pojavila gosta, ki hočeta v lovskem domu lososa. A ko smo se sporazumeli, da bi raje bograč, so začeli v kuhinji, kamor je iz disko kleti lep in neposreden pogled, spretno ropotati. Lovski dom ni gostilna, v kateri bi morali zaradi komunikacijskega nesporazuma ostati lačni. Oziroma, sedela sva neudobno, najedla pa sva se dovolj spodobno.

Več ...
 


MALI OGLASI

ŠKARJE BATERIJSKE-ELEKTRIČNE
ŠKARJE BATERIJSKE-ELEKTRIČNE
( / Stroji, orodja in material)
Petek, 28 Marec 2014
noimage
2-sobno v Tomsicevi
( / Nepremičnine)
Sreda, 05 Marec 2014
noimage
Zastava 850
( / Avtomobilizem)
Petek, 31 Januar 2014
Home MOJ PRISPEVEK