Sreda, 13 December 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register
Lipa.jpg

Vrtne Hiše

lendava.net
Razstava hrvaške naive v Lendavi natisni E-pošta

V razstavnih prostorih lendavskega gradu so odprli razstavo z naslovom Hrvaška naiva v svetu, Lendava 2017. Pripravila jo je Galerija-Muzej Lendava skupaj z Muzejem grada Koprivnica s Hrvaške, sodelovalo pa je tudi Hrvaško kulturno društvo Pomurje.
Razstavo je predstavila Helena Kušenić, kustodinja Muzeja grada Koprivnice, obiskovalce pa sta nagovorila tudi direktor koprivniškega muzeja Robert Čimin in kustos Galerije-Muzeja Lendava Dubravko Baumgartner. Nastopila je tamburaška skupina Hrvaškega kulturnega društva Pomurje Lendava. Na ogled bo do 29. januarja.

Več ...
 
Madžarski denar na računu Nafte 1903 natisni E-pošta

Občina bo za dvajset let podelila stavbno pravico za zemljišči ob dvojezični srednji šoli
Madžarska vlada je za vzpostavitev nogometne akademije konec lanskega leta Pomurski madžarski samoupravni narodni skupnosti (PMSNS) nakazala dva milijona evrov, ta pa je večino tega denarja, 1,8 milijona evrov, 4. septembra prenakazala na posebni račun nogometnega društva NK Nafta 1903. Podlaga za prenos denarja je bila sklenjena tripartitna pogodba med PMSNS, madžarskim skladom za zamejce Bethlen Gabor in nogometnim društvom Nafta 1903.

Več ...
 
V občini prepričani, da se agonija zaradi smradu končuje natisni E-pošta

Civilna iniciativa bo po odvzemu okoljevarstvenega dovoljenja bioplinarni vztrajala pri iskanju odgovornih in reviziji okoljskih dovoljenj podjetjem
Kot blisk se je razširila novica, da je Agencija RS za okolje (Arso) izdala odločbo za odvzem okoljevarstvenega dovoljenja (OVD) bioplinarni Lendava. Prebivalci bližnjih vasi in Lendave, ki so najbolj trpeli zaradi neznosnega smradu, ki se je skoraj celo leto širil od bioplinarne, so jo sprejeli z velikim olajšanjem, a hkrati z bojaznijo, da zaradi možnosti pritožbe na odločbo zgodba še ni končana.

Več ...
 
Umetnik mnogih energij natisni E-pošta

Več kot 40 let angažmaja v Lendavi po Sloveniji uveljavljen igralec in režiser Rajko Stupar začini z aforizmom: »Kdor (ob)išče gledališče, najde življenja skrivališče« – Še vedno ima občutek, da domačini nimajo tega vpogleda od zunaj kot ga ima sam kot prišlek
Z njemu lastno izrazno močjo je akademski igralec, režiser in gledališki pedagog Rajko Stupar (roj. 1948) iz Trimlinov pri Lendavi na letošnjih 26. Büjraških dnevih na Otoku ljubezni v Ižakovcih sklenil dramaturški lok večno zelene debate

Več ...
 
Pohod proti zasvojenosti natisni E-pošta

Pri lendavski gledališki in koncertni dvorani so se dvanajstič zbrali udeleženci Pohoda proti zasvojenosti, ki so se podali po Lendavskih in Dolgovaških goricah. Pred začetkom pohoda so se s prižigom sveče spomnili na žrtve prometnih nesreč.
Organizatorji so bili Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Lendava, Policijska postaja Lendava, Društvo za pomoč v stiski Zarja Lendava in Planinsko društvo Lendava.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 1 od 226

NAPOVEDNIK

There are no events at this time

Napovednik

TROICA Zaključki 2017

 

VREMEAKCIJSKA PRODAJA

1 085.80 EUR
215.00 EUR
Home DOMOV
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com