Sobota, 27 Avgust 2016
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register

Logintrojica.jpg

Vrtne Hiše

Notice
Lendava.net - z Vami od l. 2000
Projektu pomurskega vodovoda grozi vračanje evropskega denarja PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 13 Junij 2016 07:24

Konec lanskega leta končane sisteme pomurskega vodovoda bi morala z novim letom prevzeti javna podjetja, vendar bi morali pred tem sprejeti tudi enotne cene in tarife za vse odjemalce. Ker pa v nobenem od sistemov cene še niso potrjene, s tem pa niso izpolnili ciljev projekta, jim grozi vračanje evropskega denarja.
Pogodba o gradnji vodovodnega sistema za celotno Pomurje predvideva ustanovitev javnih podjetij za upravljanje sistema oskrbe prebivalstva s pitno vodo po enotnih cenah in tarifah. Podjetja so ustanovljena - za sistem A oz. občine upravne enote Lendava Eko-Park Lendava, za sistem B oz. občine upravne enote Murska Sobota Vodovod sistema B, za sistem C oz. območji upravnih enot Ljutomer in Gornja Radgona pa Prlekija.
Vsa tri so pooblaščena za izvajanje oskrbe z vodo, a tega ne morejo izvajati, ker cena ni določena.

Več ...
 
1.MNL & 2. MNL Rezultati PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 06 Junij 2016 07:22

Rezultati 21. kroga 1.MNL, 05.06.16
Panonija Gaberje : Bistrica 1:5 (0:4)
Dobrovnik : Renkovci 6:0 (5:0)
Nafta veterani : Kobilje 3:1 (3:0)
Hotiza : Nedelica 10:1 (4:0)

Več ...
 
Plinskega terminala v Lendavi ne bo PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 06 Junij 2016 07:20
Naložba je ustavljena zaradi sodne zavrnitve okoljevarstvenega dovoljenja za CPP. Posledica odločitve upravnega sodišča, da naj se ponovi postopek izdaje okoljevarstvenega dovoljenja za gradnjo centralne plinske postaje (CPP) za čiščenje zemeljskega plina v Petišovcih, je ta, da so partnerji pri projektu, Geoenergo, Ascent Slovenia in Petrol Geoterm zavrnili ponudbe izvajalcev postavitve merilno-regulacijske postaje (MRP). Ta bi bila vstopna točka za slovensko plinsko omrežje, preko katerega bi potem prečiščeni plin iz dveh globokih vrtin prodajali slovenskim uporabnikom. Miha Valentinčič, direktor Geoenerga, je v sporočilu za javnost poudaril, da zaustavitev investicij, katerih vrednost je ocenjena na 10 milijonov evrov, pomeni, da vključevanje plina v nacionalno plinsko omrežje še dolgo ne bodo izvedeno.
Več ...
 
'Prve negativne posledice zaradi nepostavitve plinske naprave v Petišovcih že vidne' PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 06 Junij 2016 07:21
Upravno sodišče RS je 5. maja 2016 odpravilo okoljevarstveno dovoljenje, izdano s strani Agencije RS za okolje dne 19. junija 2015 za postavitev naprave za čiščenje zemeljskega plina v Petišovcih in zadevo vrnilo v ponovni postopek istemu organu. Projektni partnerji Geoenergo, Ascent Slovenia Ltd. in Petrol Geoterm so nad odločitvijo močno razočarani.
Odločitev sodišča bo imela izrazito negativne posledice ne le na poslovanje in razvoj Petrol Geoterma, ki zaradi odločitve sodišča ne more izpolnjevati poslovnih ciljev, temveč pod vprašaj postavlja tudi preživetje projekta pridobivanja zemeljskega plina v Petišovcih, s tem pa gospodarsko-družbeni razvoj in delovna mesta v pomurski regiji. Izrazito negativen signal odločitev sodišča pošilja tudi tujim in domačim investitorjem, saj jasno kaže na to, da Slovenija tudi investitorjem, ki poslujejo skladno z zakonodajo in so pripravljeni v Slovenijo vložiti veliko sredstev, ni naklonjena, so sporočili partnerji projekta,Geoenergo, Ascent Slovenia Limited in Petrol Geoterm.
Več ...
 
Razstava slik in grafik Zvesta Apollonia v Lendavi PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 06 Junij 2016 07:20
V preddverju lendavske gledališke in koncertne dvorane so odprli razstavo slik primorskega akademskega slikarja in grafika Zvesta Apollonia (1935-2009). V Muzeju meščanstva so odprli še razstavo njegovih grafik. Predstavitev del je Galerija-Muzej Lendava pripravila v sodelovanju z Društvom likovnih umetnikov Insula iz Izole.
Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 7 od 196

NAPOVEDNIK

There are no events at this time

ZKPL

Napovednik

VREMEAKCIJSKA PRODAJA

1 085.80 EUR
215.00 EUR

Krona

Home
Copyright © 2016. lendava.net. Designed by Shape5.com