Sreda, 02 September 2015
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register

Loginsola.jpg
Notice
Lendava.net - z Vami od l. 2000
Lendava: Zastrupili so se s konopljinimi kolački PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 07 Julij 2015 07:15

S Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da se je na enem od piknikov na lendavskem koncu pet ljudi zastrupilo, ker so zaužili konopljine kolačke. Eden je moral poiskati zdravniško pomoč. V urinu so mu našli sledi tetrahidrokanabinola (THC). Policisti so ovadili več ljudi.
Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je več oseb nezavedno zaužilo prepovedano drogo konopljo oziroma snov THC. Osumljeni so spekli pecivo temnorjave barve in kockaste oblike, ki so ga nato ponudili gostom na pikniku.

Več ...
 
Varis o izplačilu dividende 0,60 evra bruto na delnico PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 06 Julij 2015 07:16
Julija bosta dve skupščini,  na katerih bodo delničarji odločali tudi o izplačilu dividend. Vodstvo lendavskega podjetje Varis je po uspešnem lanskem poslovanju in povečanju bilančnega dobička, ki je znašal konec lanskega leta skoraj 1,4 milijona evrov (leto prej 883 tisoč evrov), predlagalo izplačilo dividend v višini 0,60 bruto na delnico ali skupaj 85.068 evrov, preostali bilančni dobiček pa bo ostal nerazporejen.
Več ...
 
Okoljsko dovoljenje za CPP v Petišovcih PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 29 Junij 2015 07:33
Petrol Geoterm je dobil okoljevarstveno dovoljenje ARSO za postavitev rafinerije ali centralne plinske postaje (CPP) za čiščenja zemeljskega plina v Petišovcih, za katero je družba zaprosila decembra lani in ki je pri okoljevarstvenikih vzbudila skupaj z zavračanjem črpanja plina s postopkom frakturiranja ostro reakcijo. Čeprav je vodstvo družbe Petrol Goterma ves čas poudarjalo, da gre za dve ločeni zadevi, je dovoljenje za postavitev nove plinske rafinerije na mestu, kjer stara CPP še obratuje, tesno povezano z načrtovanim izkoriščanjem plina iz dveh vrtin Pg-10 in Pg-11A.
Več ...
 
Lendavski folklorniki na festivalu v hrvaškem Pirovcu PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 30 Junij 2015 07:36

Folklorno društvo Prekmurje Lendava je ta konec tedna nastopilo v hrvaškem obmorskem mestu Pirovac na sedmem Mednarodnem festivalu starih svatbenih običajev z naslovom Oj divojko, diži se sa dvora.
Na festivalu je ob lendavski folklorni skupini sodelovalo še šest folklornih skupin iz Hrvaške, ki so predstavili, kakšni so bili nekoč svatbeni običaji v njihovih krajih.

Več ...
 
Med projekti CSO4Co tudi Občina Lendava PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 26 Junij 2015 07:24

Konec tedna se je v Goričanu odvil sklepni dogodek projekta CSO4Co, katerega partner je tudi Občina Lendava.

Na petkovi novinarski konferenci so tako partnerji podpisali sporazum o sodelovanju pri projektu CSO4Co. Med njimi je bil tudi podžupan Stanislav Gjerkeš, ki je poudaril pomen sodelovanja projektnih partnerjev in izkušnje z različnih področij, ki so si jih med seboj izmenjali.
Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 7 od 162

NAPOVEDNIK

There are no events at this time

VREMEAKCIJSKA PRODAJA

24.00 EUR
1 085.80 EUR
215.00 EUR
Home
Copyright © 2015. lendava.net. Designed by Shape5.com