Sobota, 21 Januar 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register

Loginknjiznica.jpg

Vrtne Hiše

Lendava.net - z Vami od l. 2000
Začelo se je s pridelavo špargljev PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 03 November 2016 08:07

Na ekološki kmetiji Berki v Gaberju danes pridelujejo in predelujejo še številne druge vrste sezonskega sadja in zelenjave
Na kmetiji, ki je v središču Gaberja, od leta 2003 pridelujejo šparglje in jih tudi tržijo, pozneje pa so se lotili še pridelave in predelave druge sezonske zelenjave in sadja. Na policah skladišča so razni sadni namazi, pa tudi sokovi, likerji in drugi izdelki.
Arpad Berki, ki je sicer po poklicu kuhar, pravi, da so se najprej odločili le za ekološko pridelavo za potrebe družine, pred dobrim desetletjem pa so pridelavo razširili in začeli tudi uspešno tržiti.

Več ...
 
Lendava praznuje PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 03 November 2016 08:06

Ob 20. obletnici delovanja občine Lendava, 650-letnici podelitve sejemskih pravic lendavski posesti, zaradi česar je 28. oktober tudi občinski praznik, in ob 150-letnici začetka gradnje sinagoge, ki je ob sinagogi v Mariboru še edina stoječa v Sloveniji, je zvečer potekala v prostorih sinagoge slavnostna seja občinskega sveta s podelitvijo občinskih priznanj. Priznanje občine je župan Anton Balažek izročil večletni predsednici ZKD Lendava Danijeli Hozjan za 35-letno ustvarjanje na področju kulture in za prenos znanja na mlajše rodove, plaketi pa sta prejela Iztok Utroša za izjemne športne dosežke v badmintonu in za promocijo vrhunskega športa med mladimi (priznanje je prevzel njegov oče) ter hitro rastoče družinsko gradbeno podjetje Legartis z več kot 20-letno tradicijo.

Več ...
 
Draga kurjava razburja v Lendavi PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 26 Oktober 2016 07:26

Na pobudo Igorja Kolenka, direktorja Stanovanjskega podjetja Lendava, bo danes zvečer znova sestanek kurilnih odborov s predstavniki Petrol Geoterma, ki je izvajalec javne službe daljinskega ogrevanja v mestu. Stanovalci, ki se ogrevajo z geotermalno energijo, so namreč zelo nezadovoljni zaradi izrazitega povišanja cene ogrevanja ter izvajanja teh storitev, odkar je občina podjetju Petrol Geoterm podelila koncesijo. Koncesija mu je bila podeljena oktobra lani, upoštevati pa se je začela januarja letos. Upravljalec in stanovalci bodo izvajalcu javne službe predlagali nekaj sprememb glede obračunavanja porabljene energije, kurilni odbori pa so že napovedali, da v kolikor ne bodo upoštevani, bodo bloki prešli na drug način ogrevanja.

Več ...
 
Gradnja nove lekarne v Lendavi PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 27 Oktober 2016 07:31

Druga lekarna v Lendavi bo stala v bližini zdravstvenega doma oziroma ob križišču Kidričeve in Mohorjeve ulice. Pomurske lekarne so junija uspešno končale javni razpis za izbiro izvajalca del in s podjetjem Plan B iz Maribora sklenile pogodbo. Vrednost naložbe je 493 tisoč evrov brez davka in jo v celoti financira javni zavod s sredstvi neporabljene amortizacije ter presežka prihodkov nad odhodki, ki ga je ustvaril s tržno dejavnostjo. Objekt bo dokončan predvidoma maja prihodnje leto, zgrajen pa bo na zemljišču, za katero je lendavska občina javnemu zavodu dala stavbno pravico za obdobje 30 let.

Več ...
 
Plinska postaja v Petišovcih ne potrebuje okoljevarstvenega soglasja PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 26 Oktober 2016 07:26

Petrol Geoterm bo v Petišovcih vendar gradil novo rafinerijo za čiščenje zemeljskega plina, kljub temu, da je upravno sodišče zaradi pritožbe okoljevarstvenikov maja letos odpravilo že izdano okoljevarstveno dovoljenje (OVD) Agencije RS za okolje (Arso). Agencija zdaj ugotavlja, da za nameravani poseg, tokrat ga imenujejo rudarski objekt za bogatenje mineralnih surovin, ni potrebno izvesti presojo vplivov na okolje in pridobiti okoljevarstvenega soglasja, kar predstavlja prvi korak v postopku pridobitve okoljevarstvenega dovoljenja.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 7 od 207

NAPOVEDNIK

ZKPL

Napovednik

VREMEAKCIJSKA PRODAJA

1 085.80 EUR
215.00 EUR

Krona

Home
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com