Sreda, 29 Marec 2017
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register

Loginstadion.jpg

Vrtne Hiše

Lendava.net - z Vami od l. 2000
Moje mesto - moja šola v Lendavi PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 23 December 2016 08:10

Na Dvojezični srednji šoli Lendava so tudi tokrat pred božično-novoletnimi prazniki pripravili dan odprtih vrat. Ves dan so potekale številne delavnice, na katerih so sodelovali dijaki in osnovnošolci, vodili pa so jih strokovnjaki iz podjetij in ustanov ter bivši dijaki. Novost je bila okrogla miza z moderatorjem Petrom Palom na temo: lendavska srednja šola kot uspešna odskočna deska.

Več ...
 
Kdo je odložil bale in kam so namenjene PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 22 December 2016 08:24

Na tone odpadkov ob petišovskih gramoznicah
Ljubljansko podjetje Salomon, ki sodi v skupino številnih podjetij v lasti družine Odlazek (javnosti je najbolj poznano podjetje Papir servis), ima na svoji posesti v Trimlinih in neposredno ob petišovskih gramoznicah odloženih 2555 ton odpadkov, zavitih v bale. Inšpektor za okolje je 30. novembra opravil pregled in ugotovil, da gre za mehansko obdelane odpadke (s klasifikacijsko številko 19 12 12 – drugi odpadki). Ob pregledu je tudi ugotovil, da je bila plastična folija, v katero so zaviti stisnjeni odpadki, na več balah poškodovana, tako da so odpadki padali iz bal in jih je veter lahko raznašal po okolici, torej tudi v jezero gramoznice tik ob njih. 

Več ...
 
Lončar Marjan Cojhter iz Lendave PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 19 December 2016 08:53


V lončenih pekačih so jedi okusnejše.
Marjan Cojhter iz Lendave ohranja prekmursko tradicijo ročne izdelave lončarskih izdelkov na lončarskem vretenu, ob tem pa poskrbi tudi za tradicionalne poslikave. V treh desetletjih je pod njegovimi rokami nastalo že veliko izdelkov, ki jih uporabljajo v Sloveniji in tujini. Med njimi pa so tudi taki, ki so le za okras. »Po poklicu sem sicer kuhar in rad kaj dobrega skuham, vendar me je vedno bolj privlačilo oblikovanje izdelkov iz gline in tudi iz drugih materialov.« Njegova poklicna povezanost s keramiko in lončarstvom se je začela v dolgovaški opekarni, kjer je bil tudi obrat lončarstva.

Več ...
 
Pomurski župani za skupni občinski boj proti državi PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 20 December 2016 08:51


Pomurski župani so prepričani, da je lokalna samouprava zadnje, kar zanima državno oblast, zato pozivajo k povezovanju vseh slovenskih občin in njihovemu skupnemu boju za boljši položaj občin, razmišljajo pa tudi o ustanovitvi nove zveze pomurskih občin.
Pobuda za ustanovitev zveze pomurskih občin je v skladu z zakonom o lokalni skupnosti in bi predstavljala "legitimno organizacijo za boj proti državi", ker je občinsko povezovanje nujno tako v regijah kot po vsej državi, je bilo slišati v razpravi pomurskih županov in njihovih predstavnikov.
S povezovanjem so se strinjali vsi, kljub temu pa so se nekateri spraševali, zakaj ustanavljati novo združenje, ko pa so vsi župani že v svetu pomurske razvojne regije, ki pa je nekateri očitno ne jemljejo resno, saj današnja v Lendavi ni bila sklepčna.
Županov z desnega brega Mure, z izjemo razkriškega, ni bilo, navzoči župani in njihovi zastopniki pa so razpravljali o sklepih, o katerih bodo občine odločale na dopisni seji.

Več ...
 
Novi šotori za begunce PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 14 December 2016 08:13

Šotore na parkirišču Integrala v Lendavi, kjer je sprejemno-registracijski center za morebitne begunce, so zamenjali zaradi izteka pogodbe z enim od ponudnikov
Ministrstvo za notranje zadeve je zamenjalo šotore v sprejemno-registracijskem centru na parkirišču nekdanjega Integrala v Lendavi. Zamenjava šotorov ne pomeni spremembe statusa te lokacije ali dogodkov, neposredno povezanih s prihodom migrantov, so ob tem sporočili z notranjega ministrstva. Šotore so namreč zamenjali zaradi izteka pogodbe z enim od ponudnikov šotorov. Center v Lendavi je v Pomurju edina zmogljivost, namenjena morebitnemu novemu begunskemu valu. Vmes so ga zaradi zagotavljanja višjih standardov za bivanje že preuredili. Center še vedno lahko sprejme do 600 ljudi.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 7 od 212

NAPOVEDNIK

There are no events at this time

VREMEAKCIJSKA PRODAJA

1 085.80 EUR
215.00 EUR

Krona

Home
Copyright © 2017. lendava.net. Designed by Shape5.com