Ponedeljek, 29 Avgust 2016
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register

Login



gorice.jpg

Vrtne Hiše

Notice
Lendava.net - z Vami od l. 2000
Najboljši bograč na Bogračfestu 2016 skuhali gasilci PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 29 Avgust 2016 07:29

V soboto se je v Lendavi odvilo največje tekmovanje v kuhanju bograča v Sloveniji, tradicionalni Bogračfest. 88 tekmovalnih ekip iz Slovenije, Madžarske in Hrvaške je skuhalo več kot 2000 litrov tekmovalnega bograča, kar je zadoščalo za dobrih 4000 porcij te slastne jedi na žlico. Še več bograča so obiskovalcem ponujali na t.i. kulinaričnih otokih. Ocenjevalna komisija je podelila naziv »Mojstri bograča« ekipi Poklicne gasilske enote Lendava, ki je skuhala zmagovalni bograč. Letos je naziv za »Najlepše urejeno tekmovališče« prejela ekipa Viharsarki betyarok gyula. Letošnjo etno-kulinarično prireditev v najvzhodnejšem slovenskem mestu je obiskalo  okoli 10 tisoč obiskovalcev, ki so uživali v pokušanju bograča.

Več ...
 
Razstava Naš muzej v Lendavi PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 29 Avgust 2016 07:28

V Muzeju meščanstva (Glavna ulica 52) v Lendavi je Galerija-Muzej Lendava odprl razstavo z naslovom Naš muzej. Predstavljeni so muzejski predmeti, ki so jim jih letos podarili ljubitelji kulturne dediščine, tako iz lendavske občine, kakor tudi od drugod. Med njimi je tudi nekaj izseljencev.

Razstavo sta odprla direktorica Galerije-Muzeja Lendava Beata Lazar in višji kustos Zoltan Kepe Lendvai. Kepe je povedal, da so letos dobili več kot petsto predmetov, med katerimi jih je veliko starejših od stoletja. Na razstavi so jih tokrat predstavili polovico. Med drugim so od lendavske dvojezične osnovne šole I dobili bogato zbirko, ki priča o izobraževanju na tem območju v preteklosti.
Več ...
 
Gozdno in lesno gospodarstvo: pridobljena le kratkoročna dela PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 25 Avgust 2016 07:02

Gozdno in lesno gospodarstvo: pridobljena le kratkoročna dela
V GLG pričakujejo, da bodo Slovenski državni gozdovi na naslednjih razpisih iskali celovite ponudnike – Ob sečnji še za vzdrževalna dela v gozdovih in na gozdnih poteh in obnovitvena dela v gozdu
Gozdno in lesno gospodarstvo (GLG) iz Murske Sobote je imelo do konca junija koncesijo za izkoriščanje in vzdrževanje javnih gozdov v Prekmurju. To pomeni, da so v skladu z gozdarskimi gojitvenimi načrti, ki jih je pripravila območna enota Zavoda za gozdove, opravljali sečnjo in prodajo lesa. Za posekan les so plačevali Skladu kmetijskih zemljišč RS koncesijsko dajatev. Poleg koncesijske dajatve za prodan les sta bili njihovi dolžnosti še izvajanje vzdrževalnih in obnovitvenih del v javnih gozdovih in vzdrževanje gozdnih poti.

Več ...
 
Lek objavil zanimive podatke PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 25 Avgust 2016 07:03

Lek, član skupine Sandoz, je postal s 350 delovnimi mesti, od tega s 60 novimi v lanskem letu, eden največjih zaposlovalcev v Pomurju, nove zaposlitve pa so posledica rasti oziroma pridobivanja naložbenih projektov znotraj Sandoza in Novartisa. To so zapisali v sporočilu za javnost, ki je v prvi vrsti namenjeno informaciji, da so pravkar objavili Trajnostno poročilo družbe Lek za leto 2015. Gre za podrobno predstavljene podatke o trajnostnem razvoju na vseh lokacijah farmacevtskega podjetja (poročilo je dostopno tudi javnosti), tako tudi za Lendavo, kjer delujeta dve enoti, Pakirni center Lendava in Proizvodnja Lendava.

Več ...
 
Za lendavsko tovarno metanola češki kapital PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 25 Avgust 2016 07:02

Ugibanj o tem, zakaj je ameriška družba US Methanol Corporation septembra lani za 5,6 milijona evrov kupila nedelujočo tovarno metanola v stečajnem postopku Nafte Petrochem, je z zadnjim javnim razkritjem veliko manj. Murskosoboško okrožno sodišče je namreč zadnje dni julija vpisalo v sodni register omenjeno ameriško podjetje kot edinega lastnika podjetja Metanol, proizvodnja metanola, d. o. o., s sedežem v Lendavi, pravo razkritje pa sta imeni dveh direktorjev.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 1 od 196

NAPOVEDNIK

There are no events at this time

ZKPL

VREME



AKCIJSKA PRODAJA

1 085.80 EUR
215.00 EUR

Krona

Home
Copyright © 2016. lendava.net. Designed by Shape5.com