Petek, 22 Avgust 2014
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
 • Lendava
 • Najdi.si
 • Google
 • Yahoo
Register

Loginelizabeta.jpg

ANKETA

Menite da se bodo razmere z novo vlado v Sloveniji izboljšale?
 
 • Ljubosumnost
  Ponedeljek, 07 Julij 2014
  Žena je hotela napraviti moža ljubosumnega, zato ga je vprašala: "Dragi, kaj bi rekel, če bi ti priznala, da sem spala s človekom, ki ga imaš ti najraje?" "Da si lezbijka!"
 • Na današnji dan
  Ponedeljek, 07 Julij 2014
  NA DANAŠNJI DAN 18. Avgust 1572 - v želji, da bi spravili katoličane in protestante se poročita hugenotski kralj Henrik IV. Francoski in Marguerite de Valois 1587 - rodi se Virginia Dare, prvi otrok angleških priseljencev v Severni Ameriki 1634 - v Loudunu, Francija, obsodijo čarovništva in... Več ...
Notice
The News
Stavka v Lendavi: Brez napredka PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 21 Avgust 2014 08:43

V torek je bil v Lendavi protestni shod v podporo 111 stavkajočim delavcem Nafte Petrochem, ki ga je, podobno kot v ponedeljek, pripravila Civilna iniciativa za podporo delavcem Nafte Petrochem. Okoli 200 protestnikov je za 20 minut zaprlo krožišče regionalne ceste, nato pa so se vrnili pred upravno stavbo Nafte, kjer so različne mladinske organizacije iz Lendave pripravile koncert in brezplačni bograč za delavce Petrochema in njihove podpornike. Kot so povedali predstavnki lendavske mladine, s stavko delavcev tudi sami izgubljajo prihodnost.

Več ...
 
Spodbujanje otrplih podjetniških žilic PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 20 Avgust 2014 07:10

Občina Lendava ponuja denar za nova delovna mesta

Občina Lendava je na svoji spletni strani objavila razpis za dodeljevanje spodbud za razvoj malega gospodarstva in podjetništva v občini s subvencioniranjem novih delovnih mest. Odprt je do konca oktobra, vendar višina razpisnih sredstva ni opredeljena.
Več ...
 
Visoko priznanje Francu Geriču ob dnevu sv. Štefana PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 20 Avgust 2014 07:07

V Lendavi je potekala tradicionalna slovesnost s polaganjem vencem ob dnevu madžarske državnosti. Letošnji slavnostni govornik je bil podpredsednik madžarskega parlamenta Sandor Lezsak.
Predsednik Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti Ferenc Horvath je v svojem nagovoru vnovič opozoril na razkorak med normativno ureditvijo manjšinskih vprašanj v Sloveniji in izvajanjem manjšinske zakonodaje v praksi.

Več ...
 
Protestni shod v podporo stavkajočim Nafte Petrochem PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 19 Avgust 2014 07:11
Blizu dvesto mladih, delavcev Nafte Petrochem, njihovih družinskih članov in podpornikov se je zbralo na protestnem shodu v podporo delavcem, ki stavkajo že od 4. avgusta. Shod se je začel pred zdaj prazno poslovno stavbo Nafte Lendava v Lendavi, nato pa je sprevod krenil do mestne hiše, kjer so upravni prostori Občine Lendava, in od tam proti industrijski coni. V znak solidarnost z delavci in v podporo Civilni iniciativi za podporo delavcem Nafte Petrochem, ki je pripravila shod, so se le tega udeležili tudi predstavniki Gibanja za dostojno delo in socialno družbo, Kluba študentov Lendava in Sveta Mladih Lendava. Protestniki so vzklikali parole v podporo delavcem in zahtevali za pošteno delo pošteno plačilo.
Več ...
 
Petišovska plinska zgodba se spotika PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 18 Avgust 2014 07:15

Italijani niso dali napovedanega denarja
Italijanski finančni holding Global Power Sources (GPS), ki se ukvarja z vlaganjem v energetske projekte, povezane s pridobivanjem nafte, plina in obnovljivih virov energije, ni izpeljal napovedane dokapitalizacije londonske družbe Ascent Resources v višini 18,5 milijona evrov, o kateri so delničarji odločali na junijski skupščini. Ker bi se celotni vložek namenil za plačilo dolga in nadaljevanje projekta izkoriščanja plinskega polja v Petišovcih, to pomeni novo oviro pri njegovem nadaljevanju.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 1 od 64

MALI OGLASI

PRIKOLICO ZA GROZDJE
PRIKOLICO ZA GROZDJE
( / Stroji, orodja in material)
Petek, 15 Avgust 2014
Oddam 2. sobno stanovanje v najem
Oddam 2. sobno stanovanje v najem
( / Nepremičnine)
Nedelja, 10 Avgust 2014
noimage
Prodam dvosobno stanovanje
( / Nepremičnine)
Petek, 01 Avgust 2014
Stanovanje 3-sobno
Stanovanje 3-sobno
( / NAJEM)
Torek, 17 Junij 2014
Home Zadnje Novice