Sreda, 25 November 2015
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register

Loginelizabeta.jpg

Vrtne Hiše

Notice
The News
Slovenski zajtrk PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 25 November 2015 08:18

Člani ČD Lendava so se dne 20.11.2015 udeležili Slovenskega zajtrka v vrtcu Lendava, Župančičeva ulica, Lendava , Tomšičeva ulica, Dvojezična osnovna šola I Lendava, Dvojezična osnovna šola II Lendava in Dvojezična osnovna šola Genterovci. V vrtcu Lendava, Župančičeva ulica je bila predstavljena zaščitna oprema čebelarja in predvajan film Jaz sem čebela. V vrtcu Lendava, Tomšičeva ulica je bila predstavljena zaščitna oprema čebelarja, predvajan film Kranjska sivka in delavnica izdelava obeskov iz voska.

Več ...
 
Pri Petrolu Geotermu zadovoljni, morda upravni spor PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 23 November 2015 08:53

Nova centralna plinska postaja bi lahko začela obratovati v enem letu po pravnomočnosti okoljevarstvenega dovoljenja
Ministrstvo za okolje in prostor je z odločbo, ki jo je izdalo devetega oktobra, zavrnilo pritožbo Slovenskega E-foruma, Društva za energetsko ekonomiko in ekologijo, ter pritožbo Alpe Adria Greena, mednarodne organizacije za zaščito okolja in narave, zoper odločbo Agencije RS (ARSO), ki je družbi Petrol Geoterm, d. o. o., junija izdala okoljevarstveno dovoljenje (OVD) za obratovanje naprave centralne plinske postaje (CPP) oziroma rafinerije zemeljskega plina.

Več ...
 
Orban, Szerdi in odlivanje v bron v Lendavi PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 23 November 2015 08:53

V razstavnih prostorih lendavskega gradu je Galerija-Muzej Lendava odprl razstavo likovnih del Petra Orbana in Gaborja Szerdija. Razstavo je predstavila in jo odprla umetnostna zgodovinarka Edita Filo, obiskovalce pa je nagovorila tudi direktorica Galerija-Muzeja Lendava Beata Lazar. Na ogled bo do 15. decembra.
Avtorja razstavljenih del sta sodelovala na lanski 19. mednarodni mladinski likovni koloniji Linart Lendava, kjer so sodelujoči ustvarjali v parih.

Več ...
 
Varis po Expu 2015 PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 20 November 2015 07:55

Z duhovnikom na rolki prišli do Vatikana

Slovenija je dosegla na svetovni razstavi Expo Milano 2015  vse postavljene cilje in nekatere celo presegla, so ob zaprtju razstave, ki je trajala od prvega maja do 31. oktobra, ugotavljali na sklepni tiskovni konferenci agencije Spirit, ki je vodila celoten projekt. In kaj bi lahko rekli za Pomurje, predvsem s poslovnega vidika? »Mislim, da se večina gospodarstvenikov ni zavedala tega, kakšna priložnost je to za njihovo družbo.
Več ...
 
Mešana komisija v Lendava o projektih prihodnosti PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 20 November 2015 07:54

V Lendavi je bilo petnajsto zasedanje slovensko-madžarske mešane komisije za spremljanje Sporazuma o zagotavljanju posebnih pravic madžarske narodne skupnosti v Republiki Sloveniji in slovenske narodne manjšine v Madžarski.

Slovenski delegaciji je predsedoval minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc, madžarski pa Ferenc Kalmár, ministrski komisar za razvoj sosednjih politik z madžarskega ministrstva za zunanje zadeve in trgovino.
Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 1 od 97
Home Zadnje Novice
Copyright © 2015. lendava.net. Designed by Shape5.com