Petek, 28 Oktober 2016
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register

Logingorice2.jpg

Vrtne Hiše

The News
Gradnja nove lekarne v Lendavi PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 27 Oktober 2016 07:31

Druga lekarna v Lendavi bo stala v bližini zdravstvenega doma oziroma ob križišču Kidričeve in Mohorjeve ulice. Pomurske lekarne so junija uspešno končale javni razpis za izbiro izvajalca del in s podjetjem Plan B iz Maribora sklenile pogodbo. Vrednost naložbe je 493 tisoč evrov brez davka in jo v celoti financira javni zavod s sredstvi neporabljene amortizacije ter presežka prihodkov nad odhodki, ki ga je ustvaril s tržno dejavnostjo. Objekt bo dokončan predvidoma maja prihodnje leto, zgrajen pa bo na zemljišču, za katero je lendavska občina javnemu zavodu dala stavbno pravico za obdobje 30 let.

Več ...
 
Draga kurjava razburja v Lendavi PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 26 Oktober 2016 07:26

Na pobudo Igorja Kolenka, direktorja Stanovanjskega podjetja Lendava, bo danes zvečer znova sestanek kurilnih odborov s predstavniki Petrol Geoterma, ki je izvajalec javne službe daljinskega ogrevanja v mestu. Stanovalci, ki se ogrevajo z geotermalno energijo, so namreč zelo nezadovoljni zaradi izrazitega povišanja cene ogrevanja ter izvajanja teh storitev, odkar je občina podjetju Petrol Geoterm podelila koncesijo. Koncesija mu je bila podeljena oktobra lani, upoštevati pa se je začela januarja letos. Upravljalec in stanovalci bodo izvajalcu javne službe predlagali nekaj sprememb glede obračunavanja porabljene energije, kurilni odbori pa so že napovedali, da v kolikor ne bodo upoštevani, bodo bloki prešli na drug način ogrevanja.

Več ...
 
Plinska postaja v Petišovcih ne potrebuje okoljevarstvenega soglasja PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 26 Oktober 2016 07:26

Petrol Geoterm bo v Petišovcih vendar gradil novo rafinerijo za čiščenje zemeljskega plina, kljub temu, da je upravno sodišče zaradi pritožbe okoljevarstvenikov maja letos odpravilo že izdano okoljevarstveno dovoljenje (OVD) Agencije RS za okolje (Arso). Agencija zdaj ugotavlja, da za nameravani poseg, tokrat ga imenujejo rudarski objekt za bogatenje mineralnih surovin, ni potrebno izvesti presojo vplivov na okolje in pridobiti okoljevarstvenega soglasja, kar predstavlja prvi korak v postopku pridobitve okoljevarstvenega dovoljenja.

Več ...
 
40 let Zveze kulturnih društev Lendava PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 17 Oktober 2016 08:09

V lendavski gledališki in koncertni dvorani so s prireditvijo obeležili 40 let Zveze kulturnih društev Lendava. Zveza povezuje društva iz sedmih občin, ob lendavski še iz občin Turnišče, Dobrovnik, Velika Polana, Črenšovci, Kobilje in Odranci.
V nastopu skupin v kulturnem programu se je odražala multikulturnost prostora, saj so v zvezo vključena društva, ki gojijo slovensko, madžarsko, romsko, hrvaško in srbsko kulturno tradicijo in ustvarjalnost v teh jezikih. Obiskovalce so nagovorili predsednica ZKD Lendava Danijela Hozjan, predsednik ZKD Slovenije Jože Osterman, lendavski župan Anton Balažek in predsednik Pomurske madžarske narodnostne samoupravne skupnosti Ferenc Horvath. Ostermen je ob tem Hozjanovi predal najvišje priznanje Zveze kulturnih društev Slovenije.

Več ...
 
Lendavi dodaten »kulturni« denar PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 10 Oktober 2016 07:34

S sklepom vlade bo lendavska občina prejela za delovanje zavoda Knjižnica - Kulturni center Lendava 20 tisoč evrov dodatnega denarja. Država bo denar zagotovila na podlagi zakona o uresničevanju javnega interesa za kulturo in v okviru sistema financiranja občin v letošnjem letu.
Pobudo za to je sredi julija na ministrstvu za kulturo dala občina kot ustanoviteljica javnega zavoda, ki je sredi poletja nastal s preoblikovanjem oziroma združitvijo knjižnice in zavoda za kulturo in promocijo. Podlaga za to je bila ugotovitev, da delovanje zavoda presega občinski pomen in zadovoljuje potrebe prebivalcev tudi drugih občin, kar pa je v javnem interesu države.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 1 od 116
Home Zadnje Novice
Copyright © 2016. lendava.net. Designed by Shape5.com