Četrtek, 30 Junij 2016
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register

Loginsola.jpg

Vrtne Hiše

Notice
The News
Po plazu na dvorišče padla skala PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 27 Junij 2016 07:31

Danes, na praznično nedeljo, ko so mnogi Lendavčani še spokojno spali, številni pa so se odpravili v mestno središče, se je ob 8.50 na parkirišču pred znamenito restavracijo Trije izviri na Kranjčevi ulici, tik pod Lendavskimi Goricami, zgodila prava mala katastrofa, ki bi gotovo lahko bila še bistveno hujša. S pobočja je namreč padla približno štiri tone težka lapornata skala, ki se je razbila na tri kose, njen dvotonski kos pa je pristal prav na parkirišču restavracije, kjer k sreči ni bilo ne ljudi in ne avtomobilov.

Več ...
 
Z avtomobilom divjal po dvorišču policijske postaje Lendava PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 21 Junij 2016 07:13

Policijska postaja Lendava je bila tarča napada - 29-letni moški je z avtomobilom zapeljal na dvorišče, trčil v dve policijski vozili in udaril policista.
Osumljenec je včeraj okoli 19.30 najprej trčil v polzapornico, nato pa s pospešeno hitrostjo divjal po dvorišču policijske postaje. Dežurni policist, ki je dogajanje na parkirišču videl, je moškega pozval, naj izstopi iz vozila, kar je moški tudi storil in policista udaril v glavo.

Več ...
 
Tudi lendavski župan podeljeval petice PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 16 Junij 2016 07:25

V Mesti hiši so se zbrali najbolj uspešni učenci občine Lendava v vseh devetih letih osnovnošolskega izobraževanja in odlični učenci v času izobraževanja na Glasbeni šoli Lendava.
Učence, njihove razrednike in ravnatelje šol sta sprejela župan mag. Anton Balažek in podžupan Stanislav Gjerkeš. Sprejema sta se udeležila tudi dobitnika nagrade Pomurske izobraževalne fundacije za najboljše magistrsko delo Atilla Pisnjak in Vito Šimonka.
Uvod v druženje je bil glasbeno obarvan. Vivaldijevo Pomlad je pričaral kvartet flavt Glasbene šole Lendava.  Župan je najbolj uspešnim učencem čestital za uspehe in trud, ki ga vlagajo ter jih spomnil, kako pomembno  je ohranjati stike in vezi z domačim okoljem tudi takrat, ko te želja po znanju odpelje drugam.

Več ...
 
Lekova naložba uspešna PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 14 Junij 2016 07:52
Z novim najsodobnejšim pakirnim centrom za zdravila in postavitvijo skladišča na lokaciji farmacevtske družbe Lek v Lendavi, članice skupine Sandoz, ki so ga uradno odprli septembra lani, je Pakirni center Lendava postal eden od dveh strateških pakirnih centrov Sandoza."Rast sledi temu, kar smo pričakovali in napovedali ob odprtju, tako glede zmogljivosti, torej po številu delujočih pakirnih in polnilnih linij, kakor tudi po številu zaposlenih in po obsegu proizvodnje. To dokazuje naše kakovostno in učinkovito delo ter potrjuje zaupanje lastnikov, Novartisa oziroma globalnega vodstva. S tem pa se tudi potrjuje atraktivnost lendavske lokacije," je povedal direktor pakirnega centra Simon Rečnik. V centru je zdaj redno zaposlenih 290 delavcev, samo letos so na novo zaposlili že 40 ljudi. Večina njihovih delavcev je zdaj redno zaposlenih pri Leku, ob tem pa imajo tudi delavci, ki jih najamejo prek zaposlitvenih agencij, pri njih enake odgovornosti in priložnosti kot redno zaposleni.
Več ...
 
Projektu pomurskega vodovoda grozi vračanje evropskega denarja PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 13 Junij 2016 07:24

Konec lanskega leta končane sisteme pomurskega vodovoda bi morala z novim letom prevzeti javna podjetja, vendar bi morali pred tem sprejeti tudi enotne cene in tarife za vse odjemalce. Ker pa v nobenem od sistemov cene še niso potrjene, s tem pa niso izpolnili ciljev projekta, jim grozi vračanje evropskega denarja.
Pogodba o gradnji vodovodnega sistema za celotno Pomurje predvideva ustanovitev javnih podjetij za upravljanje sistema oskrbe prebivalstva s pitno vodo po enotnih cenah in tarifah. Podjetja so ustanovljena - za sistem A oz. občine upravne enote Lendava Eko-Park Lendava, za sistem B oz. občine upravne enote Murska Sobota Vodovod sistema B, za sistem C oz. območji upravnih enot Ljutomer in Gornja Radgona pa Prlekija.
Vsa tri so pooblaščena za izvajanje oskrbe z vodo, a tega ne morejo izvajati, ker cena ni določena.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 1 od 111
Home Zadnje Novice
Copyright © 2016. lendava.net. Designed by Shape5.com