Četrtek, 08 December 2016
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register

Loginstadion.jpg

Vrtne Hiše

The News
Begunski center Lendava: Zamenjava šotorov ne pomeni prihoda beguncev PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 06 December 2016 08:32

Ministrstvo za notranje zadeve je zamenjalo šotore v sprejemno-registracijskem centru na parkirišču nekdanjega Integrala v Lendavi. Zamenjava šotorov ne pomeni spremembe statusa te lokacije ali neposredno povezanih dogodkov s prihodom migrantov, so ob tem sporočili z ministrstva. Šotore so zamenjali le zaradi poteka pogodbe z enim od ponudnikov šotorov.
V pokrajini ob reki Muri je ta center v Lendavi edina zmogljivost, namenjena morebitnemu novemu begunskemu valu. Zmogljivost centra še vedno ostaja 600 ljudi. Do letošnjega decembra so pomurski policisti našteli 60 ilegalnih prehodov meje – pet jih je na nedovoljen način mejo z Madžarsko prestopilo ta konec tedna.

Več ...
 
V Lendavi podelili priznanja Planinske zveze Slovenije PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 05 December 2016 08:14

Planinska zveza Slovenije je v lendavski gledališki in koncertni dvorani v sodelovanju s Planinskim društvom Lendava in lendavsko občino pripravila prireditev, na kateri so podelili najvišja priznanja zveze. Slavnostni govornik na prireditvi je bil predsednik Planinskega društva Matica Murska Sobota Jože Ružič.
Svečane listine PZS je letos prejelo enajst članov planinskih društev, ki so dali poseben pečat planinstvu in planinski organizaciji v Sloveniji. Spominske plakete jih je ob življenjskem jubileju, za uspešno delovanje in posebne dosežke prejelo dvajset. Med njimi je bil član Planinskega društva Mura Murska Sobota Alojz Bogdan. Podelili pa so tudi štiri priznanja vodstva PZS.

Več ...
 
Zidanice za nastanitev turistov PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 02 December 2016 08:40

Zavod za turizem in razvoj Lendava je v Kolesarskem centru Murania v Čentibi organiziral predstavitev turističnega produkta Turizem v zidanicah, ki ga uspešno izvajajo na Dolenjskem in v Beli krajini, širi pa se tudi v druge slovenske pokrajine. Turistični produkt Turizem v zidanicah je namenjen tistim turistom, je povedal direktor agencije Kompas Novo mesto Matjaž Pavlin, ki iščejo avtentičnost, mir, pristno ponudbo, sprostitev in romantiko na podeželju. "V deželi vinogradov, zidanic in cvička je deset let zorela ideja, kako vključiti v turistično ponudbo zidanice, ta izjemni kapital. Spodaj so kleti, zgoraj pa lepo urejena bivališča, kakor tudi med vinogradi v okolici Lendave. Leta 2009 smo ustanovili konzorcij ponudnikov in povabili lastnike, da se nam pridružijo in zidanice dajejo v najem turistom," pravi Pavlin. V konzorcij se je prvo leto vključilo 28 lastnikov zidanic, sedaj pa jih je že več kot sto.

Več ...
 
Virs ima novo proizvodno halo PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 01 December 2016 09:14

Zaradi inteligentnih varilnih linij za nadstandardne izdelke, ki so plod lastnega znanja, potrebovali večje proizvodne prostore – Naložba prinaša šest novih delovnih mest
Podjetje Virs je v lendavski industrijski coni, v neposredni bližini dosedanjih poslovnih in proizvodnih prostorov, postavilo novo halo v velikosti nekaj manj kot tisoč kvadratnih metrov. Z uvedbo programa inteligentnih linij za varjenje nadstandardnih izdelkov velikih dimenzij, ki so plod lastnega znanja in uspešnega poslovanja, so potrebovali tudi večje prostore za sestavo kompleksnejših strojev in naprav, vendar jim velikost zemljišča ni dopuščala širitve proizvodnih prostorov. Zato so začeli iskati možnosti za postavitev novega objekta.

Več ...
 
Obisk ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo v Lendavi PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 15 November 2016 09:28

V minulih dneh je Lendavo obiskal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. Ogledal si je stolp Vinarium Lendava, ter se sestal s predstavniki lendavskega gospodarstva.
Ob svojem prihodu se je najprej povzpel na razgledni stolp Vinarium Lendava in jim ob tem čestital za odlično in pogumno idejo, ter povedal, da je to zgodba o uspehu. Poudaril je, da je malo krajev v Sloveniji, ki jih na leto obišče 100.000 ljudi ter da imajo dober temelj za nadaljnji razvoj turizma. Po obisku stolpa se je minister v Lendavskih goricah sestal s predstavniki lendavskega gospodarstva.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 1 od 118
Home Zadnje Novice
Copyright © 2016. lendava.net. Designed by Shape5.com