Nedelja, 01 Maj 2016
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register

Logintrojica2.jpg

Vrtne Hiše

Notice
The News
Noč knjige v lendavski knjižnici PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 25 April 2016 07:06

Tudi v lendavski knjižnici so se v soboto družili ustvarjalci in ljubitelji literature na dogodku z naslovom Noč knjige, ki so ga pripravili ob svetovnem dnevu knjige.

Najprej so predstavili prvo pesniško zbirko mlade avtorice Doris Kovač z naslovom Ko joče še nebo.
Več ...
 
Ecos: višje sodišče ustavilo prisilno poravnavo PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 22 April 2016 06:59
Poenostavljena prisilna poravnava za podjetje Ecos, ki upravlja lendavsko bioplinarno, je bila zadnje dni marca s sklepom višjega sodišča zavrnjena. To so s svojo pritožbo na sklep sodišča o potrditvi poenostavljene prisilne poravnave, ki je bil objavljen januarja letos, dosegli trije upniki, hrvaški zasebnik Željko Svetec iz Ljubeščice z dejavnostjo cestnih prevozov ter Jože Cör in Darko Serec iz  Mlajtinec.
Višje sodišče je pritožbi ugodilo, saj je murskosoboško sodišče dopustilo, da je dolžnik že po tem, ko je potekel rok za glasovanje o postopku poenostavljene prisilne poravnave, brez ustreznih utemeljitev spremenil seznam svojih obveznosti, in to tako, da je terjatve nekaterih upnikov s samo pavšalno razlago zmanjšal, nekatere terjatve pa povečal. Med terjatvami, ki jih je oklestil, je bila tudi najvišja prijavljena terjatev, terjatev finančne uprave v višini 462 tisoč evrov.
Več ...
 
Bo Romeo Varga direktor Zavoda za turizem in razvoj Lendava? PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 22 April 2016 06:56

Na začetku letošnjega leta se je javni zavod Svet Mladih Lendava preoblikoval v Zavod za turizem in razvoj Lendava. Konec marca so objavili razpis za direktorja novega javnega zavoda, na katerega sta po neuradnih informacijah prispeli dve vlogi.  
Direktor novega Zavoda Zavoda za turizem in razvoj bo, kot kaže, Romeo Varga, ki je bil kot svetovalec direktorja za mednarodno sodelovanje zaposlen na RRA Muri.

Več ...
 
Nova cena za »črno vdovo« PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 20 April 2016 07:16

Za upravno zgradbo Nafte Lendava, ki se je je prijel vzdevek črna vdova, še vedno iščejo lastnika. Štiri javne dražbe so minile brez dražiteljev, stečajni upravitelj Nafte Petrochema, Silvo Zorec, pa je zdaj pripravil peti predlog z izklicno ceno 277 tisoč evrov. Premoženje bodo spet prodajali z zviševanjem izklicne cene, mnenje o tem pa morajo dati tudi upniki, ki imajo na podlagi plombe priznano ločitveno pravico, to pa so TCK, družba za upravljanje, država in Prevozi Žižek.

Več ...
 
Lendava se ni ustrašila svoje majhnosti PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Sreda, 20 April 2016 07:16

Leto 2025, ko bo Slovenija spet gostila projekt Evropske prestolnice kulture (EPK), se zdi še zelo daleč, vendar ne gre dvomiti, da se bodo za kandidaturo spet potegovala vsa večja slovenska mesta. Vse so prehiteli v Lendavi, kjer so kandidaturo uradno napovedali danes.
Evropsko prestolnico kulture so do zdaj že gostila tudi sorazmerno majhna mesta, denimo Weimar, Avignon ali Guimarães, leta 2019 bo Italijo zastopala Matera, vendar gre v teh primerih za mesta z izjemnimi spomeniki in bogato ter razpoznavno kulturno in politično zgodovino. Lendava z okoli deset tisoč prebivalci bi bila na tem seznamu daleč najmanjše mesto, ki se z omenjenimi ne more kosati v mednarodni razpoznavnosti, vendar župan Anton Balažek meni, da bi lahko dostojno izpeljala to nalogo.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 1 od 108
Home Zadnje Novice
Copyright © 2016. lendava.net. Designed by Shape5.com