Ponedeljek, 31 Avgust 2015
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register

Loginpark.jpg
Notice
The News
Na Bogračfestu zmagal Moto klub Lindau Lendava PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 31 Avgust 2015 07:31
V svetovni prestolnici bograča Lendavi so organizirali prireditev Bogračfest z največjim tekmovanjem v kuhanju te prekmurske jedi v Sloveniji. Na tekmovanju v starem mestnem jedru je sodelovalo 108 ekip iz štirih držav, ob slovenskih vse od Lendave pa do Bleda še iz Madžarske, Hrvaške in Avstrije. Zmagala je ekipa Moto klub Lindau Lendava, drugi so bili Flic Lendava, tretji pa KTD Feher Jani in NK Olimpija iz Dolge vasi. Med Mojstri bograča, torej desetimi najboljšimi, je bila tudi ekipa Murskega vala.
Več ...
 
Mednarodna konferenca Kultura in turizem PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 31 Avgust 2015 07:24

V Lendavi jepotekala mednarodna konferenca Kultura in turizem, na kateri so predstavniki iz kulture in turizma iz sosednjih držav izpostavili, kako povezana in odvisna sta ta dva sektorja ter predstavili primere dobrih praks. Ravno kultura je tista dodana vrednost v turistični ponudbi, podatki pa kažejo, da so znamenitosti, muzeji ter drugi kulturni dogodki in prireditve tisti, ki v zadnjem času pritegnejo največ obiskovalcev.

Več ...
 
Občina Kobilje praznuje PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 24 Avgust 2015 07:36

Občina Kobilje, ena najmanjših občin v Pomurju in državi, letos obeležuje že 26. leto od ustanovitve. Ker praznik občine ni vezan na kakšen poseben dogodek, so ga letos obeležili na nekoliko drugačen način.
Namesto slavnostne seje v Občini Kobilje pripravljajo dve različni prireditvi. S Podoknico Nedeljskega so pri letošnji prejemnici občinskega priznanja Mariji Trajber obeležili prvi dan praznika.

Več ...
 
MEDNARODNO TEKMOVANJE V KUHANJU RIBJE ČORBE PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 24 Avgust 2015 07:35

V Lendavi je potekala desetič prireditev Tekmovanje v kuhanju ribje čorbe, ki jo organizira Madžarska samoupravna narodna skupnost občine Lendava. Na zelenici ob trgovini Pri žagi se je v kuhanju te tradicionalne ribje jedi Panonske nižine pomerilo 36 ekip.
Ob ekipah iz Pomurja in sosednje pokrajine na Madžarskem so sodelovale še iz bolj oddaljenih območij in krajev, tudi Ljubljane, Srbije in Blatnega jezera. Ocenjevala jih je petčlanska ekipa, ki jih je predsedovala Marija Kiraly Muca.

Več ...
 
Kupcu Integrala se ne mudi PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 17 Avgust 2015 08:20

Kupnina od prodanega Integrala trem upnikom
Kupnino od prodanih nepremičnin podjetja Integral v stečaju, ki so jo zmanjšali za 25 tisoč evrov zaradi stroškov prodaje, si bodo v znesku 263 tisoč evrov razdelili trije ločitveni upniki, DUTB v višini 226 tisoč evrov, NLB bo dobila dobrih pet in Republika Slovenija 31 tisoč evrov.  Stečajni upravitelj je namreč zaradi ugovora NLB in Republike Slovenije na prvi načrt razdelitve posebne razdelitvene mase podal popravljeni načrt, po katerem si bodo kupnino zdaj delili trije ločitveni upniki.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 1 od 90
Home Zadnje Novice
Copyright © 2015. lendava.net. Designed by Shape5.com