Sreda, 28 September 2016
Email
Make My Homepage
RSS
Pasica
Register

Loginpogled.jpg

Vrtne Hiše

Notice
The News
Stolp prinesel tudi prometno zagato PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Petek, 16 September 2016 07:11

Največji zaposlovalci so največji generatorji prometa, zato jih je treba vključevati v načrtovanje.
Kot marsikje drugje se tudi v lendavski občini skoraj vsi vozijo z avtomobili in je kolesarjenja ali pešačenja zelo malo, čeprav ga je vedno več zaradi potrebe po gibanju. Takšno obnašanje pa spodbujajo tudi za to ugodne možnosti. Na prvi delavnici, ki so jo izvedli v sklopu priprave dokumenta Celostna prometna strategija Lendava, so se udeleženci spraševali na primer o tem, zakaj se ljudje želijo pripeljati do vrat, in tudi, ali redarji dosledno pišejo globe za napačno parkiranje na modrih conah. Odgovor je bil, da ne, ker pač želijo imeti prijazno javno upravo. Toda včasih bi bilo dobro, da bi imeli oboje, so menili nekateri, korenček in palico, kajti dejstvo je, da tudi neke prepovedi ali omejitve prispevajo k temu, da se začne spreminjati obnašanje ljudi.

Več ...
 
Razgledno stolp VINARIUM praznuje PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 06 September 2016 07:26
Z obletnico otvoritve razglednega stolpa Vinarium Lendava se je zaključil že drugi istoimenski festival. Najvišji razgledni stolp v Sloveniji si je v letu dni ogledalo kar 90 tisoč obiskovalcev, kar je precej več tudi od najbolj optimističnih napovedi. Stolp, visok 53,5 m, je privabil obiskovalce od blizu in daleč. Župan občine Lendava mag. Anton Balažek je na današnji slovesnosti ob prvem rojstnem dnevu stolpa dejal, da je ob uspešni zgodbi stolpa sedaj potrebno pogled usmeriti naprej, tudi h kandidaturi Lendave za Evropsko prestolnico kulture. Zunanji minister Karl Erjavec, ki je lani skupaj z Balažkom otvoril stolp, pa je izpostavil, da je stolp simbol povezovanja med narodi, ki živijo na tem prostoru, obenem pa dokazuje, da ima Slovenija velik potencial za razvoj turizma. Ob tem je pozdravil napovedano kandidaturo Lendave za Evropsko prestolnico kulture.

Več ...
 
Lendava v znamenju že 37. Lendavske trgatve PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 05 September 2016 08:02

V soboto je Lendava bila v znamenju tradicionalne, že 37. Lendavske trgatve, ki poteka v sklopu Festivala Vinarium Lendava. Več tisoč obiskovalcev je v Lendavi spremljalo razgibano povorko predstavitve domačih običajev in tradicionalnih vinogradniških opravil, ki so jih predstavili predstavniki okoli 40 krajevnih skupnosti, domačih in tujih društev ter vitezov vina. Letos je sodelujoče skupine prvič ocenjevala tudi strokovna komisija, ki je podelila več priznanj. Obiskovalci so nato uživali ob nastopih folklornih skupin in v kulinaričnih dobrotah, ki so jih pripravile krajevne skupnosti oz. društva. 
Letošnja Lendavska trgatev se odvija, podobno kot prejšnja leta, na različnih lokacijah v mestu. Tradicionalna, že 37. etnološko-kulinarična prireditev v Lendavi je praznik vinogradnikov, ki prinaša pester celodnevni program in bogato kulinarično ponudbo, začinjeno z odličnimi lendavskimi vini.

Več ...
 
Lendava 2025 – nov koncept evropske prestolnice kulture PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 01 September 2016 07:29

V Lendavi je potekala mednarodna konferenca Evropska prestolnica kulture – priložnost za mlade. Lendava je namreč že pred meseci napovedala svojo kandidaturo za prihodnjo slovensko prestolnico, ki bo po vnaprej določenem datumu rotacij znotraj EU na vrsti  leta 2025. Hkrati s Slovenijo bo imela prestolnico tudi Zvezna republika Nemčija, kjer so kandidaturo že napovedala tako znana mesta, kot so Bremen, Chemnitz (nekoč Karl-Marx-Stadt), Dresden, Frankfurt (Goethejevo rojstno mesto) in Nürnberg (mesto Albrechta Dürerja).

Več ...
 
Lendava Evropi ponuja svoj paradiž PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Torek, 30 Avgust 2016 07:32


Gradili bodo na bogastvu kultur, čezmejnem povezovanju in iskanju priložnosti za mlade, so minuli konec tedna izpostavili na mednarodni konferenci, ob kateri je Lendavo v kandidaturi za naziv Evropska prestolnica kulture 2025 podprl tudi minister za kulturo Anton Peršak.
V Lendavi so že aprila napovedali, da se želijo v letu 2025, ko je za kandidaturo spet na vrsti Slovenija, potegovati za naziv Evropska prestolnica kulture (EPK). Da bi pripravili odličen projekt, slišali in preučili izkušnje drugih prestolnic, so konec minulega tedna pripravili mednarodno strokovno konferenco z naslovom EPK - priložnost za mlade.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 1 od 114
Home Zadnje Novice
Copyright © 2016. lendava.net. Designed by Shape5.com