Že 14. leto zapored je minuli konec tedna v dvorani Dvojezične srednje šole Lendava potekalo največje mednarodno mladinsko tekmovanje v badmintonu Srebrna žogica Lendave 2019. Nika Bedič si je priborila zlato in srebro.

Nastopilo je blizu 200 tekmovalcev iz šestih držav, ki so se merili v bojih posamično in v dvojicah v kategorijah U11, U13, U15 in U17.

Domači igralci Badminton kluba Mladost so nastopili v petih polfinalih. Najbolje se je odrezala Nika Bedič, ki je v zaigrala v dvojicah skupaj z Majo Koman in zmagala v kategoriji U15. Bedičeva je igrala tudi finale deklet posamično proti Slovakinji Lei Vybochovi, ki pa je bila boljša z 21: 17 in 21: 14.

Na stopničkah je v konkurenci posameznikov stala tudi Tija Horvat, ki je zasedla tretje mesto v kategoriji U11. Anel Hac Györköš je bil prav tako tretji posamično med fanti v kategoriji U15. V isti starostni kategoriji je David Gabor zasedel tretje mesto v dvojicah skupaj z Markom Korošo.

Od ostalih domačih tekmovalcev sta se v kategoriji U11 pri fantih v glavni del turnirja prebila Nikita Pešehonov in Anel Pahor, ki sta nato izgubila v prvem krogu. V kategoriji U13 pri fantih sta v prvem krogu nastopila tudi Blaž Gönc in Jakob Kiralj, ki je, potem ko je bil v prvem krogu prost, nato v drugem krogu izgubil proti Vidu Koščaku. Gönc in Kiralj sta nastopila skupaj tudi v dvojicah in prišla do četrtfinala, kjer sta premoč morala priznati češki dvojici. V isti starostni kategoriji sta v dvojicah nastopila tudi Pešehonov in Pahor, ki sta prav tako izgubila v četrtfinalu.

Tudi dekleta Tija Horvat, Kaja Litrop, Hana Oletič in Iva Koša so v dvojicah v kategoriji U13 zaigrale v glavnem delu turnirja, vendar so vse izgubile v prvem kolu. Pri dekletih posamično je Iva Koša izgubila v drugem krogu. V kategoriji U15 se je v glavni del v posamični konkurenci uvrstil tudi Dorian Hranilovič, ki je potem izgubil v drugem krogu. Na tokratni Srebrni žogici so bili sicer najuspešnejši tekmovalci iz Češke.

VIR_ vestnik.si