Na zadnji seji Občinskega sveta Občine Lendava so svetniki med drugim obravnavali tudi predlog uskladitve ekonomske cene programov Vrtca Lendava.

Zaradi povišanja plač v javnem sektorju oziroma aneksa h kolektivnim pogodbam in uvrstitve delovnih mest v višje plačne razrede so se cene vrtca povečale že v številnih občinah po Sloveniji in tudi v Pomurju. Na zadnji seji pa so podražitev cene vrtca potrdili tudi lendavski svetniki.

Kot so zapisali na spletni strani Občine Lendava, so bile do sedaj veljavne cene programov Vrtca Lendava potrjene lansko leto maja. Zaradi prej omenjenih sprememb, ki vplivajo na povišanje stroškov dela pa je bila nujno potrebna uskladitev cen programov Vrtca Lendava. Stroški dela namreč predstavljajo bistveni element ekonomske cene ter so zato tudi poglavitni razlog za povišanje cen programov.

Ob ohranitvi subvencije bodo od 1. marca naprej cene programov vrtca za enajst odstotkov višje v oddelkih 1. starostnega obdobja in v kombiniranih oddelkih, za dva odstotka pa se zvišujejo cene v oddelkih 2. starostnega obdobja. Vsa ostala določila glede dodatnih ugodnosti za starše (obračunavanje odsotnosti) in določil glede poslovnega časa pa ostajajo nespremenjena.

Vir: pomurec.com