Vrednost naložbe je 1,5 milijona evrov, center bi lahko bil osnova, da bi lokalna skupnost poskrbela tudi za požarno varnost v industrijski coni

Sredi oktobra bo podjetje Legartis začelo z gradnjo Centra za zaščito in reševanje Lendava, v katerih bo delovalo Prostovoljno gasilsko društvo Lendava in Gasilska zveza Lendava, lendavski Rdeči križ in Civilna zaščita. Vrednost gradbenih dela znaša 1,3 milijona evrov, vrednost celotne investicije skupaj z opremo in vozili pa naj bi znašala nekaj manj kot 1,5 milijona evrov. Objekt, ki ga v celoti gradi lendavska občina, bo dokončan do začetka maja 2019.

Gradnja centra za zaščito in reševanje je predvidena v načrtu razvojnih programov občine in je zanj v letošnjem proračunu zagotovljenih 755 tisoč evrov, zato bo potrebno zagotoviti dodatni denar prihodnje leto v višini 550 tisoč evrov. Center za zaščito in reševanje pomeni tudi združitev sil in opreme na področju gasilstva in civilne zaščite v občini, ki je zdaj razpršena med gasilskimi društvi in v skladišču civilne zaščite, občina pa si bo tudi prizadevala, da bi požarno varnost, ki jo zdaj zagotavlja poklicna industrijska gasilska enota Nafte Lendava, kar naj bi podprla tamkajšnje firme in država oziroma obrambno ministrstvo.

VIR: vesnik.si / Majda H.