Sava Turizem je ustanovila hčerinsko družbo Terme Lendava. Nanjo bo prenesla premoženje, da ga bo lahko prodala madžarskemu skladu Comitatus.

Postopek prodaje Term Lendava se nadaljuje. To lahko sklepamo po tem, da je Sava Turizem prve dni septembra ustanovila hčerinsko družbo Terme Lendava z minimalnim osnovnim kapitalom, pred dnevi pa so jo vpisali tudi v sodni register. Ta korak je potreben zaradi sklenitve posla, saj bo Sava Turizem na to družbo prenesla premoženja, ki ga bo nato prodala madžarskemu kupcu  za približno devet milijonov evrov. Kupec premoženja, ki bo zajemalo hotel Lipa, apartmajsko naselje, kamp, hotelske bazene in zemljišče, naj bi bil sklad Comitatus v stoodstotni lasti madžarske države, ta pa deluje v sklopu MNV - Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, Zrt, ki sodi pod okrilje madžarskega ministrstva za nacionalni razvoj.

Avgusta smo poročali, da ministrstvo za gospodarstvo postopkov prodaje lendavskih term, ki so bile pred leti pripojene Savi Turizem, ni ustavilo, ampak da so ti zastali na mrtvi točki. Takratni in zdajšnji gospodarski minister Zdravko Počivalšek je sicer prodaji nasprotuje iz treh razlogov - ker ta ni v skladu s strategijo trajnostne rasti slovenskega turizma, ker gre za vprašljivo kapitalsko naložbo in ker gre za prodajo na obmejnem območju. A kot kaže njegovo zapoznelo mnenje glede prodaje in izbire kupca v kapitalskih krogih ter v SDH nima veljave.

VIR: vecer.com / Majda Horvat