Zaposlitev najprej za osem delavcev. Pričakovanja glede zasedenosti in prihodkov so realna tudi pri lastniku. Prag rentabilnosti je nizek zaradi racionalne izvedbe obnove.

Urška Filipič, ki ji je Sandi Brezovnik, kupec lendavskega hotela Elizabeta, zaupal njegovo vodenje, je napovedala, da bodo obnovljeni hotel z novim imenom Cubis zagotovo odprli oktobra. Otvoritev hotela so sprva načrtovali za konec avgusta, torej pred tradicionalnimi prireditvami v Lendavi, vendar so se potem skupaj z investitorjem odločili za celovito obnovo in da bodo dela opravili z domačimi izvajalci, kar pa je porušilo načrte tudi glede otvoritve napovedane za september.

Ob  domačnosti, ki jo želijo spet pripeljati v hotel, je ta zdaj urejen po meri potreb poslovnega sveta. "Lendava ima veliko manjših a zelo uspešnih podjetij, o katerih se po mojem mnenju tudi premalo govori, ti pa imajo številne poslovne partnerje, tudi tuje ali celo tuje lastnike. Kot vem ti zdaj iščejo prenočišča vse naokrog, zato smo se odločili za koncept mestnega hotela, kar je tudi po svojem zunanjem videzu," je povedala sogovornica. Zato bodo gostom, ki bodo prihajali v glavnem le za nekaj dni, ponudili predvsem dobre možnosti za informacijsko povezavo, pa tudi, tako Filipičeva, dobro vzmetnico, da se bodo naspali, in za prebujanje dobro jutranjo kavo. Prav zaradi takšne usmeritve so pri načrtovanju obnove hotela opustili prvotno namero, da bi imeli wellness, in namesto tega za poslovna srečevanja uredili sejno sobo.

Na razpis za prosta delovna mesta, ki jih bo najprej osem, so prejeli dovolj prijav oziroma bodo lahko med prijavljenimi celo izbirali. Pozneje bodo število zaposlenih povečevali, odvisno tudi od tega, kako bo hotel zaživel. "Zaenkrat nimamo prevelikih ciljev, realna pričakovanja glede zasedenosti in prihodkov pa ima tudi gospod Brezovnik. Prag rentabilnosti je kar nizek, to pa tudi zaradi racionalne izvedbe obnove. Zelo smo pazili na stroške, veliko dela pa smo opravili sami," je povedala Filipičeva.  Obnova hotela  je bila izvedena pod okriljem njenega podjetja, ki  je registrirano kot s. p. ,hotel pa bodo vodili po principu družinskega hotela.

VIR: Vecer.com / Majda Horvat