Trideset zaposlenih v podjetju Virs je skupaj z vodstvom v goste povabilo preko dvesto družinskih članov in prijateljev na dan odprtih vrat. 

Lendavsko podjetje Virs je v soboto gostilo preko dvesto družinskih članov, prijateljev in znancev zaposlenih, z namenom, da se jim ti skupaj z vodstvom zahvalijo za pomoč in podporo,  medtem ko se sami posvečajo delu v podjetju, na primer, da popazijo njihove otroke,  če se dlje časa zadržijo na terenu, ter jih nasploh spodbujajo pri opravljanju službenih nalog in jih razumejo. "Zato ste tudi vi del naše zgodbe," je zbranim dejal direktor podjetja Renato Pahor, ter se jim zahvalil za njihovo  prispevek ter za obisk. V podjetju Virs dela okoli 30 delavcev, ki so sami vabili v podjetje na dan odprtih vrat.

Povabili pa smo vas tudi zato, pove Pahor, ker me ljudje pogosto sprašujejo: kaj pa vi sploh delate. In čeprav se trudi  z razlago, si marsikdo povedanega ne more prav predstavljati. 

Še preden so se gostje odpravili na ogled proizvodnih in poslovnih prostorov, je proizvodnjo na kratko predstavil prokurist podjetja Virs Aleš Puklavec. Povedal je, da se podjetje ukvarja z zastopstvom in servisiranje kompleksnih ter v svetovnem merilu vrhunskih CNC naprav, drugo področje pa je proizvodnja robotskih sistemov avtomatiziranega varjenja prav tako na najvišjem tehničnem nivoju.  Podjetje deluje na globalnem trgu, saj njihovi partnerji prihajajo na primer iz Japonske, Kanade, Nemčije, Slovaške, Švice  in od drugod.

"Naši sodelavci, vaši možje in žene, komunicirajo s celim svetom  o izdelkih na  najvišji tehnični ravni," je še povedal Puklavec, in se prav tako zahvalil  vsem za njihov prispevek k razvoju in rasti podjetja. Sledil je ogled prostorov in naprav, zaposleni pa so gostom tudi podrobneje predstavili svoje delo in proizvodnjo.

Letos so v podjetju Virs dan odprtih dan spremenili kar v tridnevno dogajanje. V sredo so se s predavanjem in predstavitvijo proizvodnje predstavili poslovnim partnerjem iz Madžarske, v četrtek in petek pa še iz Slovenije in drugih tujih držav, skupaj pa jih je obiska preko sto.

VIR: vesnik.si / Majda H.