Pred slabimi 500 gledalci sta včeraj na lendavski zelenici svoje moči merili ekipi domače Nafte 1903 in gosti iz Brd. Kljub težjemu obračunu so slavili Lendavčani, a trener Fridl s predstavo ni bil najbolj zadovoljen.

Tretjo prvenstveno zmago so pred nekaj manj kot petsto gledalci dosegli nogometaši lendavske Nafte, ki so doma ugnali Brda. A srečanje se ni pričelo po željah Lendavčanov, saj so dobrih deset minut pred iztekom prvega polčasa povedli gostje. Za vodstvo Primorcev je poskrbel Sacha Varga, med polčasom pa je domači strateg Franc Fridl namesto Rogonića v igro poslal Alena Ploja, kar se mu je vrnilo z obrestmi.

Ploj je namreč v nadaljevanju obračuna, natančneje v dvajseti minuti drugega dela, poskrbel za izenačenje. Že v naslednjem napadu pa je s svojim drugim zadetkom poskrbel za preobrat in eksplozijo veselja na tribunah. Vodstvo Lendavčanov pa ni zmedlo nogometašev v črno-belih dresih, ki so dobrih sedem minut pred iztekom rednega dela uspeli rezultat izenačiti, izenačujoči zadetek je dosegel rezervist Boštjan Klepac.

Cvrtila za končnih 3:2

Ko je že kazalo na delitev točk, pa je na sceno stopil še en rezervist Lendavčanov. Novinec Dino Cvrtila je v 90. Minuti ugnal Matijo Radikona, ter poskrbel za še eno eksplozijo veselja med navijači. Naftaše čaka v naslednjem krogu gostovanje v Beltincih. Že sicer pa je bil trener modro-belih vidno nezadovoljen z igro svojih varovancev, predvsem kar se tiče prvega polčasa.

“Na koncu smo s točkami vsekakor zadovoljni, z igro v prvem polčasu pa ne. Glede na to, da je v sredo počivala večina ekipe, smo bili zelo slabi. Danes smo se izvlekli, vprašanje kako bo naslednjič. Igralci, ki so začeli srečanje, morajo biti od prve minute pravi. Ne moremo čakati do devetdesete minute, saj bodo točke odhajale, mi pa vsako krvavo potrebujemo,” je na koncu srečanja dejal Franc Fridl.

NAFTA 1903 – NK BRDA 3:2 (0:1)
Sacha Varga 0:1, 35′
Alen Ploj 1:1, 65′
Alen Ploj 2:1, 66′
Boštjan Klepac 2:2, 83′
Dino Cvrtila 3:2, 90′

VIR: nafta1903.si