Okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti je zavrglo kazensko ovadbo lendavske policijske postaje, ki je bila vložena zoper Alena Dominića zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine. 

Kot smo že poročali, gre za spor med vodstvom lendavske občine in lendavsko območno organizacijo Socialnih demokratov, ki je v Lendavi letos organizirala kresovanje. Na prireditvi sta odpovedala dva od treh agregatov za električno energijo, ki so si jih organizatorji izposodili pri lendavskih gasilcih. Zato so se priklopili na vtičnico na bližnjem kandelabru in s tem po podatkih Dominića povzročili za 2,5 evra stroškov.

O zadevi so po kresovanju obvestili občino, vendar so se tam vseeno odločili, da na policijo podajo predlog za kazenski pregon. Tako je bila podana kazenska ovadba zoper vodjo prireditve-Dominića, sicer podpredsednika lendavske območne organizacije Socialnih demokratov. Na dogajanje so se po našem poročanju o zadevi odzvali tudi na lendavski občini, kjer pravijo, da ne gre za stroške, temveč za povzročanje splošne nevarnosti. Kakor koli že, tožilstvo je ovadbo zavrglo in s tem zaključilo ta spor, ki je bil v prvi vrsti predvsem lokalno-politične narave. 

VIR: Vesnik.si / Foto : FB/SDlendava