V mestecu Lenti na Madžarskem se je začel in končal 15. Panonski kolesarski maraton treh dežel, ki je potekal še prek Slovenije in Hrvaške.

Na 15. Panonskem kolesarskem maratonu treh dežel je v družni organizaciji Kolesarskih klubov Lenti, Lendava in Mura Avantura Sveti Martin na Muri skupno sodelovalo 275 udeležencev. Panonski kolesarski maraton treh dežel, se je začel in končal v mestecu Lenti na Madžarskem in je potekal še prek Slovenije in Hrvaške.

Največ kolesarjev, in sicer kar 136, jih je bilo na 55 km dolgi progi (srednji maraton), ki je vodila skozi obmejne kraje Madžarske in Slovenije. Na najdaljši progi, dolgi 120 km (veliki maraton), ki je bila speljana delno tudi po Hrvaški, pa je bilo 115 udeležencev. Na programu sta bila še MTB maraton(40 km) in družinski maraton (15 km).

Najstarejši kolesar maratona, katerega domačin je bil letos Lenti, je bil kdo drugo kot 89-letni stari znanec tovrstnih prireditev Sigfried Schubert iz Sv. Tomaža pri Ormožu. Po uspešnem zaključku maratona so udeležence pričakali malica, osvežitev, medalja, kulturni program ter kopanje v Termah Lenti in Energijskem parku, pa še žrebanje nagrad.

 Prihodnje leto bo domačin 16. Panonskega kolesarskega maratona treh dežel Kolesarski klub Lendava.

VIR: vecer.com / Foto by Nataša Juhnov