Razlogi, zakaj Igor Kolenko ni več direktor lendavskega Bogračfesta, niso znani, niti to ne, kdo naj bi ga nadomestil. V organizacijo Bogračfesta se letos vključuje tudi Zavod za turizem in razvoj Lendava.

Igor Kolenko, ki je bil vse od začetne prireditve leta 2005 prvi človek Bogračfesta, znane lendavske etno-kulinarične prireditve, po naših informacijah ni več direktor festivala. Sam tega ni zanikal, vendar o razlogih in načinu, kako so se z ekipo razšli, zaenkrat ne želi govoriti za javnost. 

Objavljen razpis za letošnje tekmovanje v kuhanju bograča Bogračfest 2018 prinaša še nekaj drugih sprememb. Organizator prireditve je tako kot doslej Turistična zveza Lendava vabi, vendar zdaj v sodelovanju z Zavodom za turizem in razvoj Lendava, dogajanje pa bo potekalo tudi dan pred in dan po tekmovalnem dnevu, ki bo v soboto, 25. avgusta.

Prijavnina znaša 125 evrov in je nižja kot lani, nižja pa je zaradi tega, ker glede na pravni status organizatorjev pri prijavnini ni treba plačati davka na dodano vrednost. Tekmovališče bo tudi tokrat  v starem mestnem jedru vzdolž Glavne ulice, tekmovalnih mest pa bo sto.

Razpis več ne zajema tekmovanja poslovnih ekip, odmerjeni prostor za posamezno tekmovalno ekipo pa bo samo 12 do 15 kvadratnih metrov, medtem ko je bil lani odmerjeni prostor velik 25 kvadratnih metrov oziroma za poslovne ekipe 50 kvadratnih metrov. Tudi letos se bo ocenjevala jed in tekmovališče, v to pa se bo na novo vključilo tudi ocenjevanje upoštevanja pravil.

VIR: Vesnik.si