Od konca junija, kar sovpada z obiskom uprave Save v Lendavi in prodajo tamkajšnjih term, je bremen prosta tudi parcela, ki je v Lendavi predvidena za nogometno akademijo.

Prodajo Term Lendava v lasti družbe Sava Turizem je tako mogoče povezati s projektom gradnje infrastrukture za delovanje nogometne akademije. Zadnje dni junija je namreč bila brisana plomba na štiri hektarje velikem kmetijskem zemljišču v lasti podjetja Sava Turizem, ki je sosednja parcela obstoječega turističnega kompleksa v smeri proti vasi Trimlini. Obremenitev te nepremičnine, ki sicer znaša 13,9 milijona evrov, so imele tri banke, in sicer Abanka, Sberbank in Gorenjska banka. Kot smo že poročali, je lastnica naslednje parcele v velikosti skoraj petih hektarjev lendavska občina. Aprila je namreč župan Anton Balažek s predsednikom Nogometnega društva Lendava 1903 Gáborjem Végom sklenil pogodbo o podelitvi stavbne pravice. Druga pogodba, sklenjena februarja med občino in društvom, pa se je nanašana na podelitev stavbne pravice za zemljišče v velikosti dobrih šestih hektarjev ob Dvojezični srednji šoli Lendava.

Namesto kmetijskih zemljišč, bogata nogometna infastruktura
Nogometna akademija naj bi torej infrastrukturo imela na dveh lokacijah. Dve nogometni igrišči z umetno travo za vadbo in za tekme mlajše selekcije pri srednji šoli ter osrednje igrišče na lokaciji za Termami Lendava. Tukaj naj bi stal objekt za upravne prostore s prenočišči oziroma dijaškim domom ter tri velika nogometna igrišča, eno od teh pa bi imelo tudi tribuno. Čeprav gre za kmetijska zemljišča, je območje med Termami Lendava in vasjo Trimlini v prostorskih dokumentih občine že namenjeno za turistično in športno dejavnost.

Več o prodaji Term Lendava pa si lahko preberete na spodnji povezavi:

https://www.vestnik.si/neuradno-terme-lendava-v-madzarskih-rokah-6518543

 

VIR: Vesnik.si / Foto Vecer.com