V soboto, 7. julija, se je s koncertom prekmurske skupine Ethnotrip nadaljevalo živahno dogajanje, ki v okviru festivala Poleti v Lendavo zapolnjuje dneve in večere malega pomurskega mesta. Skupina, ki navdih za svojo glasbeno ustvarjanje črpa iz slovenske in tuje ljudske glasbe, je med drugim predstavila tudi svoje prve povsem avtorske skladbe.

Na grajskem dvorišču pa se pričenja niz nedeljskih popoldnevov pod skupnim imenom Chill on the Hill, zaznamovanih s sproščenim klepetom v kavarniškem vzdušju, ki ga je tokrat popestril DJ Nitze s svojim glasbenim izborom.

Gledališka in koncertna dvorana Lendava je gostila izvrstne glasbenike, ki jih je pred skoraj desetletjem združila ljubezen do etno glasbe. Navdih so našli v bogati zakladnici glasbe iz Slovenije, Madžarske, Hrvaške, Makedonije, Srbije, Bosne, Velike Britanije in Rusije, preigravanje ljudskih napevov pa so hitro nadgradili z ustvarjanjem priredb in kasneje avtorskih del.

Na tokratnem koncertu v rodnem Prekmurju so predstavili tudi pet povsem avtorskih skladb, ki predstavljajo nov korak v njihovem ustvarjanju in bodo jeseni izšle na njihovem tretjem albumu. Skupina sodeluje s priznanimi pomurskimi poeti, naj omenimo Štefana Kardoša, Ferija Lainščka in Mojco Šipek, katerih poezija kar kliče po uglasbitvi v slogu, kakršnega je zgradila skupina Ethnotrip.

Vokalistka Tjaša Šimonka, katere lirične interpretacije odlikuje izjemen glas, ter instrumentalisti Miha Kavaš, Primož Kramberger, Aleksander Varga in Tomi Došen so na tokratnem dobro obiskanem koncertu očarali s pravo glasbeno poslastico, ki bo poslušalcem zagotovo še dolgo ostala v ušesih in predvsem v duši.

Več kot uspešno pa so utrli pot tudi vsem naslednjim skupinam, ki se bodo to poletje še predstavile na tem odru.

VIR: tv-as.si