LindArt je dolgoletni projekt Galerije-Muzeja Lendava, v okviru katerega smo v več kot dveh desetletjih gostili okoli 130 mladih umetnikov iz različnih koncev sveta. Letošnji LindArt prinaša povsem prenovljeno vsebinsko zasnovo, ki bo mestu prinesla svojevrstno galerijo kipov na prostem. Namesto desetdnevnega skupnega likovnega ustvarjanja v parih, kakor je bila tradicija prejšnjih let, bodo letos v okviru LindArta mladi kiparji pod budnim očesom svojih mentorjev ustvarjali vsak po ves mesec. Ustvarjena kiparska dela pa bodo razstavljena v mestnem parku.

Prvi kipar je Balász Sárkány, ki ustvarja pod mentorstvom profesorja Colina Fosterja. Oba prihajata iz univerze v madžarskem mestu Pécs. V nadaljevanju ustvarjanja, ki bo potekalo do konca septembra, bodo Madžara zamenjali mladi kiparji iz likovnih akademij v Ljubljani, Budimpešti, Bratislavi in Zagrebu. Udeleženci LindArta bodo kiparili in ustvarjali v različnih materialih, poleg uvodnega kamna se nam obetajo tudi kipi iz poliestra, inoksa, železa in betona. Umetniki bodo delovali na grajskem dvorišču in v prostorih nekdanje meščanske šole pod lendavskim gradom.

Da bi ustvarjalno delo približali domačinom in obiskovalcem mesta, pripravljamo tudi mesečna srečanja z mladimi umetniki in profesorji.

Srečanje z Balázsom Sárkányom bo v četrtek, 5. julija 2018, ob 18. uri v prostorih nekdanje meščanske šole.

Vsi vljudno vabljeni, da se udeležite srečanja z umetnikom!

VIR: gml.si