Občina Lendava je vladi posredovala predlog za ureditev nadomestnega nogometnega igrišča NK Kapca.
Nogometnemu klubu Kapca je arbitražna sodba prinesla precejšen izziv, ki pa ga bodo, kot kaže, uspešno premagali.

Petdeset let spominov
Spomnimo, da je obmejno nogometno igrišče prekmurskega kluba z odločitvijo arbitražnega sodišča tudi uradno pripadlo našim južnim sosedom. Odločitev je razočarala mnoge, a za jezo in obupovanje ni bilo časa, saj bilo treba poiskati ustrezno rešitev.

Pred meseci so zato ob obisku vladne delegacije dogovorili možnost selitve na slovenski kataster.

"Bili smo na sestanku, kjer so nam povedali, kaj moramo urediti. Čim prej moramo najti zemljišče. Stvar je sedaj postala resna, saj se moramo počasi odseliti. Ne vem povedati, če bo to v zelo kratkem času ali ne. Veliko je odvisno tudi od hrvaške vlade," nam je pred časom povedal predsednik NK Kapca Kristian Hanč in dodal: "Rešitev je ugodna po eni strani, po drugi pa tudi ne. Petdeset let smo bili namreč na tem mestu, na tem igrišču. Ampak ne moremo nič. Vlada nam je dala vse pogoje, mi moramo najti zemljišče v krajevni skupnosti Kapca."

Za novo igrišče dobrih 350 tisočakov
Rešitev so končno le našli. V dogovoru s Krajevno skupnostjo Kapca in Nogometnim klubom Kapca je namreč Občina Lendava vladi Republike Slovenije zdaj posredovala predlog za ureditev nadomestnega nogometnega igrišča.

Pogovori o zagotovitvi nadomestnega igrišča so v krajevni skupnosti potekali več mesecev in v tem času so preučili kar nekaj lokacij, preden so naposled izbrali prostor na vzhodni strani vasi ob cesti proti naselju Kot.

Kot poroča lendavadanes.si, lastniki zemljišč pristajajo na namensko prodajo imetja državi ali občini.

Zemljišče, na katerem naj bi v prihodnosti zrasla nova športna infrastruktura, obsega skupno 2,3 hektarja, sredstva pa naj zagotovila država. Skupna vrednost investicije se trenutno ocenjuje na več kot 350.000 evrov.

Vendar pa nova lokacija zahteva spremembo prostorskih načrtov, o čemer bo junija na seji odločal lendavski občinski svet. Ker gre za dolge in zapletene postopke bo na dokončno ureditev treba še nekoliko počakati, a država je že obljubila sodelovanje in pomoč.

VIR: mariborinfo.com  & Občina Lendava