Darko Baumgartner nov direktor zavoda Galerija - Muzej Lendava (GML). Enako dober program je pripravil tudi Evgen Lazar, vendar ni dobil mandata, ker ima manj delovnih izkušenj.

Lendavski občinski svet je na današnji izredni seji imenoval Dubravka Baumgartnerja za direktorja zavoda Galerija - Muzej Lendava (GML) za mandat petih let. To funkcijo bo nastopil s 14. majem, saj se Beati Lazar, dosedanji direktorici in nazadnje vršilki dolžnosti, 13. maja izteče mandat.  Za direktorsko mesto se je potegoval tudi Evgen Lazar, ki je prav tako izpolnjeval razpisne pogoje in ki se je tudi uspešno predstavil na seji sveta zavoda GML, vendar je ta prednost vendar dal Baumgartnerju zaradi boljšega poznavanja delovanja zavoda. Pozitivno mnenje obema kandidatoma je podal tudi Svet madžarske samoupravne narodne skupnosti občine Lendava.

Občinska komisija za mandatna vprašanja, volitve in  imenovanja, ki je vodila postopek imenovanja direktorja, je potem izvedla točkovanje kandidatov po kriterijih, ki jih je sprejela na seji v začetku aprila.  Lazar je zbral točko manj od Baumgartnerja zaradi manj delovnih izkušenj.

Svetniki so v nadaljevanju seje gladko podprli tudi predloga komisije za pozitivno mnenje k imenovanju ravnateljice dvojezične osnovne šole DOŠ I Tatjane  Sabo ter direktorice javnega zavoda Ljudska univerza Lendava Rahele Hojnik Kelenc.

VIR: VESNIK.si / Majda Horvat