Na poročanje o zaprtju MKI Mansarda v Lendavi se je z izjavo za javnost odzvalo vodstvo Kluba študentov Lendava in predsednik Huso Jusić.

"V zadnjih dnevih opažamo veliko polemik glede zaprtja zavoda MKI Mansarda. Obenem tisti, ki ne razpolagajo z zadostnim številom informacij, vidijo ali želijo videti Klub študentov Lendava (KŠL) kot glavnega krivca.

KŠL nikakor ni, bodisi posredno ali neposredno, odgovoren za zaprtje zavoda, saj je zavod samostojen organ ter je tako tudi deloval. KŠL je zavodu vedno nudil vso možno podporo, zato zavračamo govorice, ki nas žalijo in žalostijo, da vodstvo KŠL ni imelo interesa zavoda ohraniti.

Namen in poslanstvo KŠL ni ohranjanje »gostinskega obrata« in zavoda pri življenju, temveč ustvarjanje različnih aktivnosti in ugodnosti za vse študente in dijake. S svojimi aktivnostmi bomo nadaljevali ter jih nenehno nadgrajevali, ne glede na to, kje se bodo izvajale. Še enkrat želimo poudariti, da v vodstvu KŠL ostro nasprotujemo objavam, ki širijo lažne in nepreverjene informacije in dajejo napačen vtis ter tako delajo krivico nam in vsem našim članom."

VIR: Vecer.com / Majda Horvat / Foto Jože Gabor