Drava ni več prva zasledovalka soboške Mure. Na drugo mesto lestvice 2. SNL so po zmagi v zaostali tekmi 21. kroga nogometaši Nafte, ki so v mrežo kranjske Zarice pospravili kar devet zadetkov.

NAFTA 1903 - ZARICA KRANJ 9:0 (4:0)
Strelci: Roginić (6', 30', 54', 62'), Monjac (26'), Leuštek (28'), Vinko (52', 74'), Oštrek (56')

Gorenjci so sicer v Prekmurje pripotovali s precej zdesetkano zasedbo, saj je Brane Pavlin pogrešal kaznovana Ahačiča in Matiča ter poškodovane Šaljo, Vrandečiča in Kopača. Kranjčani so v večernem obračunu naleteli na motiviranega nasprotnika, saj so se Lendavčani želeli odkupiti za sobotni poraz z Radomljami, ki so Nafti zadale sploh prvi poraz na domačih tleh.

Festival zadetkov je v šesti minuti odprl Marko Roginić, ki je za hrbet gostujočega vratarja Lazarja Mikovića pospravil kar štiri zadetke in na vrhu ligaške lestvice strelcev ujel Luko Bobičanca. Vodstvo gostiteljev je v 26. minuti podvojil Mateo Monjac, dve minuti zatem je bil natančen še Leon Leuštek. Po pol ure igre je bil rezultat že 4:0, drugega zadetka večera se je veselil Roginić, ki je postavil tudi izid polčasa.

Kranjčani so imeli črne minute tudi v drugem polčasu, med 52. in 54. minuto so se veselili Vedran Vinko, Marko Roginić in Stjepan Oštrek, že nekajkrat omenjeni Roginić pa je po dobri uri igre zadel še četrtič ta večer. Piko na i visokemu domačemu slavju je v 74. minuti postavil Vinko.

Nafta bo v soboto gostovala pri Iliriji, Zarico pa čaka pomemben obračun spodnjega doma lestvice. V Kranju bodo gostovali Brici.

VIR: 2SNL