Lendavska občina bo podelila stavbno pravico za dobo dvajset let za potrebe nogometne akademije. Madžarski vlagatelj bo zgradil še tri nogometna igrišča in klubske prostore.

Trije lendavski občinski svetniki Ivan Koncut, Stanko Gjerkeš in Đanino Kutnjak so glasovali proti sklepu, da občina podeli stavbno pravico za dobo 20 let za izgradnjo še treh nogometnih igrišč in upravnega objekta za potrebe nogometne akademije, Mihael Kasaš se je vzdržal glasovanja, trinajst svetnikov pa je soglašalo s predlogom, da se pogodba podpiše.

Podpis pogodbe med lendavskim županom Antonom Balažekom in predsednikom Nogometnega društva Lendava 1903 Vegom Gaborjem bo v soboto, 14. aprila, v prostorih Mestne hiše. Predstavitvi načrtovanih vlaganj v športno infrastrukturo za potrebe nogometne akademije NK Nafta pa bosta prisostvovala tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović in predsednik Medobčinske nogometne zveze Lendava Slavko Režonja. Občina bo stavbno pravico podelila za skoraj pet hektarjev veliko parcelo, ki je zdaj v naravi njiva, in leži na območju med turističnim kompleksom Save in vasjo Trimlini. Koncut je dejal, da občina s tem nogometu, ki pri nas ne navdušuje zadostnega števila mladih in morajo zato v akademijo vključevati tudi mlade nogometaše iz Madžarske, namenja najboljšo parcelo, za katero bi se morda našli vlagatelji, ki bi razvijali turizem. Opozoril je tudi, da bo lendavska občina s tem imela 17 nogometnih igrišč, česar nima niti München. Stanko Gjerkeš je dejal, da bo mesto Lendava imela sedem igrišč na štirih lokacijah, zato ima pomisleke glede ustreznosti lokacije, za katero se podeljuje stavbna pravica. Izpostavil pa je tudi vprašanje stroškov vzdrževanja vseh teh lokacij in ali jih bo društvo zmoglo. Mihael Kasaš, ki je svoje mnenje  predstavil tudi kot pripadnik madžarske manjšine, pa je dejal, da koruza, ki je do zdaj rasla na tej parceli prinaša zaslužek, načrtovani objekti pa ga bodo odnašali. Po njegovem mnenju bi bilo treba Orbanu reči, da imamo dovolj stadionov. Torej, da če že, naj pridejo vlagatelji, ki bi bili pripravljeni vlagati v druge zadeve. Kutnjak pa svojega glasu na današnji seji občinskega sveta ni pojasnil.

Več na : www.vecer.com