Na mestnem stadionu v Ravnah na Koroškem sta v 22. krogu druge državne lige svoje moči merili ekipi Fužinarja Ravne Systems in lendavska Nafta 1903. Predzadnje uvrščeni fužinarji niso bili kos razigrani Nafti 1903, ki se je v Lendavo vrnila s tremi točkami.

otem ko je deževje minulo soboto odneslo obračun z Zarico, so se Lendavčani nove zmage veselili na Koroškem. V mreži Fužinarja sta končali dve žogi, pod oba zadetka pa se je podpisal Mitja Novinić. Nekdanji up Milana je za zaostanek gostiteljev zadel že v peti minuti, slabih 20 minut pred zaključkom dvoboja pa zadel še drugič in potrdil nov komplet točk.

Srečanja si je v Ravnah na Koroškem ogledalo kakšnih 250 ljubiteljev nogometa. Proti Fužinarju je zaigral tudi Roginić, ki se je poškodoval na krajšem ogrevanju po odpovedanem srečanju z Zarico, iz česar je moč sklepati, da poškodba ni bila resnejša. Kljub temu, da je Nafta 1903 (natančneje Novinić), zabila dvakrat, je ta imela veliko več priložnosti za zadetke, a žoga nikakor ni želela prestopiti golove črte.

Da je srečanje bilo precej napeto priča tudi dejstvo, da je glavni sodnik Vojko Goričan podelil kar šest rumenih kartonov. Trije so romali k igralcem Nafte 1903 (Raduha, Zeljko, Leuštek) in trije igralcem domače ekipe (Verhovnik, Kukić in Rokavec). Nafta 1903 se trenutno nahaja na tretjem mestu prvenstvene lestvice z 42 točkami in dvema tekmama manj.

“Po zadnjem odpovedanem srečanju smo nekako izgubili tekmovalni ritem. Na vsak način smo, pred tremi domačimi srečanji, želeli doseči dober rezultat. Bilo je opazno, da smo nekoliko nesproščeni, na hipe celo živčni, predvsem v zaključnih akcijah, kjer smo dokaj dobro in lahko prišli do predložkov. Za nas je to bila pomembna tekma, nasprotnik se je boril na vse kriplje. Ni nam bilo lahko. Lahko bi rekel, da smo srečanje dobili skorajda rutinirano,” je povedal trener lendavske ekipe, Franc Fridl.

Pred ekipo so sedaj tri domače tekme, dve bosta zaostali srečanji. “Zavedamo se svojih kvalitet in domačega terena. Mi bomo to vedeli izkoristit in gremo tekmo po tekmo. Ne čutimo nekega posebnega pritiska. Je pa res, da se vedno lahko pripeti kaj nepredvidljivega. Tega nikoli ne moreš povsem izključiti, ampak če si pripravljen, te lahko preseneti manj stvari. Verjamem da mi smo pripravljeni in take možnosti s tem lahko znižamo na minimum,” je zaključil Fridl.

VIR: nafta1903.si